Címlap Sport Ilyenek a péc...

Ilyenek a pécsiek: Fair Play-díjat kapott Biczó Bence!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fair Play-díjjal jutalmazták Biczó Bencét és Márton Richárdot, akik két évig arra tették fel a karrierjüket, hogy Milák Kristóf megfelelően készülhessen fel a tokiói olimpiára. Mint ismert, Milák 200 pillangón új olimpiai csúccsal arany-, 100-on új Európa-rekorddal ezüstérmes lett.

A kitüntetést Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke adta át Biczó Bencének (Márton Richárd a világbajnokságra készül, így nem lehetett jelen az ünnepségen). S hogy miért kapták? A díjra a szövetség terjesztette fel a két kiváló sportembert, a Magyar Fair Play Bizottság pedig befogadta az ajánlást.

„A két nagyszerű úszó az elmúlt két esztendőben arra tette fel a karrierjét, hogy Milák Kristóf megfelelően készülhessen fel a tokiói olimpiai játékokra, hogy ott aztán eddigi pályafutásának csúcspontjaként arany- és ezüstérmet nyerjen” – áll a szövetség felterjesztésében.

Milák egy klubváltás okán 2019-ig egyedül készült a Duna Arénában, ami több szempontból sem volt ideális, még egy ilyen világklasszis esetében sem. Végül Biczó Bence és Márton Richárd vállalta, hogy csapattagként együtt készülnek vele egy éven keresztül – mindez a pandémia miatt további egy esztendőt jelentett, ám mindketten zokszó nélkül folytatták vele a kőkemény edzéseket.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes, ifjúsági olimpiai bajnok, Universiade-győztes pécsi klasszis az úszással már felhagyott, de a sportágtól nem szakadt el. A 29 éves Biczó Bence jelenleg a magyar úszó csapat vezetőjeként vesz részt a vizes világbajnokságon.

Gratulálunk, Bence, egyben sikeres vébét kívánunk!

Egy korábbi képen a válogatott női tagjaival (Fotó: dehir.hu)