Címlap Sport Íme azok a pé...

Íme azok a pécsi sportolók, akikre 2020-ban nagyon büszkék lehettünk!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A férfi aerobikosoknál egyeduralkodó egy tősgyökeres pécsi fiatalember: Bali Dánielt hatodszor választották sportága legjobbjává. De nem ő az egyetlen pécsi, baranyai, aki az élen végzett.

A hazai szövetségek 1964 óta minden évben megválasztják, hogy sportágukban kik voltak a legjobbak. Idén 57 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére, 47 megnevezte a legkiemelkedőbb sportolókat, tíz azonban a koronavírus-járvány okozta csonka idény miatt vagy nem oszt ilyen elismerést, vagy később ítéli oda.

A legjobbak között ezúttal négy pécsi sportoló volt.

Aerobik: Bali Dániel (férfiak, PSN Zrt.), Ákoshegyi Dóra (nők, PSN Zrt.).

Ákoshegyi Dóra felnőtt magyar bajnok, junior Világkupa-győztes

Tollaslabda: Krausz Gergely (Multi Alarm SE).

Krausz Gergely az olimpiára is kijuthat

Triatlon: Bicsák Bence (PSN Zrt.).

Bicsák Bence végiggürizte az olimpiai felkészülést

Közülük hárman nem először zártak az élen. Krausz Gergely hetedszer lett a legjobb a tollasozóknál, Bali Dániel hatodszor nyert az aerobikosoknál, míg Bicsák Bencét harmadszor választották a legkiemelkedőbb triatlonosnak.

– Természetesen nagyon örülök ennek az elismerésnek! Egyelőre nem tudom, meddig folytatom még, a tornasportokban azért elég fiatalon, huszonöt körül már abba szokták hagyni, én pedig huszonnégy vagyok. Konkrét dátumot nem fogok kitűzni magamnak, de az biztos, hogy hosszú karrier nincs már előttem. Idén Azerbajdzsánban lesz a világbajnokság, jövőre pedig Világjátékokat rendeznek, majd az ilyen mérföldkövek után eldöntöm, hogyan tovább – mondta a Pécs Aktuálnak a többszörös Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Bali Dániel, aki egy ideje Budapesten lakik, ott is tanul a Corvinus Egyetemen makrogazdasági és piacelemző mesterszakon, de továbbra is a PSN Zrt. versenyzője.

Szívből gratulálunk a négy sportolónak és edzőiknek! Továbbá azoknak is, akik ugyan nem lettek sportáguk legjobbjai, de teljesítményükkel, eredményeikkel öregbítették Baranya és a megyeszékhely sportjának hírnevét, nem mellesleg örömet szereztek nekünk, sportszeretőknek, szurkolóknak!