Címlap Sport Itthon és a n...

Itthon és a nemzetközi porondon is hasítanak a PEAC asztaliteniszezői

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bejutott az Európa-kupa májusi döntőjébe a PTE-PEAC Kalo-Méh férfi asztalitenisz-csapata, amely a hazai bajnokságban is jól szerepel. Hasonlóan szép lehet ez a szezon, mint a tavalyi volt.

Az előző idényben is kiválóan szerepelt a PTE-PEAC Kalo-Méh férfi asztalitenisz-csapata a nemzetközi porondon. Az ETTU-kupában, amely a Bajnokok Ligája után Európa második számú sorozatának számít, a legjobb tizenhat között végeztek a pécsi fiúk. Az idei évben már túlteljesítették a tavalyi kimagasló eredményt azzal, hogy a sorozat első szakaszát sikerrel vették, bejutottak a legjobb nyolcba: a Horvátországban, Varasdon megrendezett fordulóban második helyen végeztek csoportjukban az olasz Messina mögött, így beverekedték magukat a következő körbe, a döntőbe. Itt nyolc Európa-kupás csapat szerepel majd hat olyan együttessel, amelyek a BL-ből estek ki – pokoli erős lesz tehát a mezőny. A Pécsi Tudományegyetem büszke lehet sportegyesületére, hiszen a férfi asztaliteniszezők már elérték céljukat azzal, hogy továbbléptek az első körből, persze ez nem jelenti azt, hogy nem szeretnének szép eredményt elérni a rájuk váró döntőben!

Rendkívül boldogok vagyunk az eredmény, a továbbjutás miatt, illetve annak is nagyon örülünk, hogy a fiataljaink is kezdenek erősödni – mondta Ács Pongrác, a PEAC ügyvezető elnöke. – Jó volt látni, hogy Molnár Dávid a hazai bajnokság után már a nemzetközi színtéren is versenyzett.

A nemzetközi szereplés mellett a pécsiek a hazai bajnokságban, az Extraligában is jól szerepelnek. A sorozatnak címvédőként vágtak neki, a céljuk pedig egyértelmű, most is az élen szeretnének végezni. Jó úton járnak, hiszen az alapszakasz végéhez közelítve ugyanúgy 49 pontjuk van, mint az örök rivális Celldömölknek, s a tizenhét forduló alatt mindössze egyszer szenvedtek vereséget. A bajnokságot lezáró Final Four, vagyis négyes döntő szempontjából jó lenne, ha megnyernék az alapszakaszt, ami jobb sorsolást, előnyösebb helyzetet eredményezne.

A PTE-PEAC Kalo-Méh csapata: Pető Zsolt (a szerb válogatottal kvalifikálta magát az olimpiára), Demeter Lehel, Gerold Gábor, Molnár Dávid.