Címlap Sport Izraeli sztár...

Izraeli sztárcsapat érkezik ma Pécsre

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerda este itt az első Európa Kupa meccs a Rátgéber Akadémián Szerdán 18 órakor a Rátgéber Akadémia Fűzy Ákos centerpályáján fogadja az NKA Universitas PEAC az Európa Kupa csoportfavoritját, a friss világbajnok amerikai centerrel felálló izraeli Elitzur Landco Ramlát.

Ez lesz az első FIBA Európa Kupa meccs a Rátgéber Akadémián

Bombaerős, és idén eddig egy híján minden meccsét megnyerő ellenfelet fogadnak Pécsett Kiss Virágék, friss világbajnok amerikai centerrel a soraiban érkezik az izraeli sztárcsapat, az Elitzur Landco Ramla. Már tavaly sem volt gyenge a Ramla, óriási bravúrnak számított, hogy Pécsett egy igazán látványos, izgalmas, fordulatos, kosarakban bővelkedő meccsen nyertek ellenük a pécsi lányok.

A vendégek idén sem bíztak semmit a véletlenre, még jobb játékosokat válogattak össze, akik a miskolci első fellépésük óta csak nyerni tudtak. – Alapvetően inkább szűkebb rotációval játszanak – jellemezte Iványi Dalma a Ramlát, amelynek a Miskolc elleni az egyetlen veresége az idén. – Négy-öt nagyon jó játékosuk is van, köztük egy friss világbajnok Shakira Austin személyében, aki a center poszton szerepel. A lett irányító, Babkina is Ramlában kosárlabdázik, személyében egy nagyon tapasztalt játékossal erősödtek. Rajtuk kívül egy amerikai és egy belga válogatott légiósuk van, mellettük két-három nagyon jó izraeli játékos alkotja a csapatukat.

Az NKA Universitas PEAC másodedzője nem említette az alapemberek között a szlovák válogatott irányító-hátvédet, Nikola Dudasovát, aki az előző másfél évben Pécsett kosárlabdázott, ő idén a Ramlában csak az Európa Kupa meccseken szerepel. Ami a Ramla egy-egy győzelmet és vereséget hozó miskolci EuroLiga selejtezőn túli szereplését illeti, a bajnokságban három mérkőzésből három győzelem a mérlegük, az Európa Kupa első fordulójában a török Hatay ellen tudtak nyerni elég nagy különbséggel, 66-48-ra.

Az izraeli bajnokságban legutóbb vasárnap 87-75-re nyertek, öten is tíz pont fölé jutottak náluk, Austin pedig őrzi remek formáját a VB után, 24 egység meg sem állt, nagy párharcuk lesz Kiss Virággal szerdán. Az izraeliek másik tengerentúli játékosa, Bernice Mosby nincs híján a rutinnak, 38 esztendősen is igazi vezéregyéniség.

Emlékezetes volt az izraeli csapat tavalyi pécsi meccse, amelyen nívós, izgalmas, közönségszórakoztató összecsapáson, 90-83-as győzelmet tudott aratni 2021. október 13-án az NKA Universitas PEAC, csaknem ezer ember előtt. Az erőviszonyokat tekintve idén úgy tűnik, a Ramla a csoport favoritja, rendkívül nehéz dolguk lesz ellenük Wentzel Nóráéknak, de a hazai közönség segítségével képesek lehetnek a bravúrra, és megszerezhetik második győzelmünket is az Európa Kupában!

A mérkőzést több izgalmas betétprogram, nyereményjáték is színesíti majd, a jó hangulat tehát garantált. Az NKA Universitas PEAC – Elitzur Landco Ramla párviadal szerdán 18 órakor kezdődik, a belépés ingyenes. A találkozót a FIBA Youtube csatornáján élőben lehet majd követni.