Egyetlen lépés választja el a pécsi lányokat a bajnoki címtől – a nagy szurkolás sokat segítene a vasárnapi bajnokin!
Címlap Sport Jó program: s...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szezon utolsó hazai bajnokijára készül a PMFC női labdarúgócsapata, amely remélhetőleg a következő idényben már az élvonalban szerepel. A pécsi piros-feketék egy Pápa elleni győzelemmel már biztosan aranyérmesek, jó esélyük van arra, hogy ez összejöjjön, és ha már így van, szeretnék sok szurkolóval együtt megünnepelni ezt a nem mindennapi pillanatot!

Jó program lehet minden pécsi futballszurkolónak a PMFC NB II-es női focistáinak vasárnap kora délutáni (13.00) hazai bajnokija, amelyre a PMFC-stadionban kerül sor! Egyrészt meg lehet nézni, vajon mennyire tudnak focizni a lányok, másrészt nem mindennapi élményben lehet részük azoknak, akik kimennek erre a meccsre, hiszen ha a piros-feketék legalább egy pontot szereznek, már megvan az aranyérem – aztán jöhet az élvonal!

A vasárnapi bajnoki kapcsán nagy ötlettel álltak elő a klub vezetői, szeretnének nézőcsúcsot dönteni. A cél az, hogy legalább 1600 szurkolót a stadionba csábítsanak – nem lenne piskóta egy női bajnokin, annyi szent! Nem kis segítség, hogy a belépés ingyenes, szóval a pénztárcát sem bántaná ez a „kiruccanás”.

– Amikor megfogalmazódott ez az ötlet, még nem tudtuk, hogy ezen a meccsen eldőlhet a bajnoki cím – mesélte a Pécs Aktuálnak a PMFC vezetőedzője, Bolboaca Augustin. – Természetesen nem bánjuk, hogy így alakult: szeretnénk fociünneppé tenni ezt a napot, szeretnénk, ha a lányok számára is más lenne, mint a többi! Nagyon örülnék annak, ha sokan kijönnének erre a mérkőzésre, hadd érezzék a játékosaink, hogy igazi futballisták, akik nagy közönség előtt léphetnek pályára. Az biztos, hogy jönnek más kluboktól is, jönnek óvodások, iskolások, vagyis szeretnénk minden korosztályt megmozgatni. Nagy szeretettel várunk mindenkit!

Abban minden szurkoló biztos lehet, hogy a pécsi lányoknál nem dadog a labda – nem véletlen, hogy húsz forduló után az NB II. Nyugati csoportjának élén állnak. Nem is akárhogyan, hiszen tizenkilencszer győztek, egyszer döntetleneztek, tehát veretlenek, a gólkülönbségük pedig egészen hihetetlen, 158-6-os! Nem mellesleg akad néhány válogatott is a keretben, Máté Nóra és Turi Bori az U17-es, Gyánó Lili, Égi Barbara és Bolboaca Karina az U19-es nemzeti csapat tagja.

– Amikor összeraktuk ezt a keretet, tudtuk, hogy erős lesz, de arra azért nem számítottunk, hogy ennyire magabiztosan menetelünk majd a bajnoki cím felé, hiszen vannak itt kemény ellenfelek, mint például a Csepel. Nagyon sokat jelentett, hogy azok a fiatalok, akik a felnőtt bajnoksággal párhuzamosan a korosztályos csapatukban is játszanak, kiválóan bírták a dupla terhelést! – fogalmazott Bolboaca Augustin.

Nincs más hátra, jön a negyedik helyezett Pápa elleni hazai derbi a PMFC-stadionban, s bízunk benne, hogy a pécsi lányok egy szép győzelemmel szerzik meg a bajnoki címet – nagyon sok szurkoló előtt!