Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Négy éve alakult meg elsősorban a hagyományok, értékek megőrzésének érdekében a PMSC Öregfiúk Egyesület, amely az eltelt időszakban sok értékes programmal örvendeztette meg a pécsi klub korábbi játékosait, edzőit, a szurkolókat. Vannak nagy volumenű tervek is a tarsolyban, jövőre akár egy Manchester United elleni derbi is összejöhet!

Az elmúlt néhány hónapban több korábbi kiváló játékosát is elveszítette a PMSC: elhunyt Bencsik Vilmos, Havasi Lajos és dr. Bendes Tibor is. Április 16-án, szombaton rájuk fognak emlékezni a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

– Szeretnénk méltó módon megemlékezni az elhunyt sportemberekről, akik meghatározó személyiségei voltak a pécsi labdarúgásnak – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Mészáros Ferenc, a PMSC Öregfiúk Egyesület elnöke. – Gyertyagyújtással egybekötött focit szerveztünk a sportcsarnokban, amelyre mindenkit, barátokat, játékostársakat, szurkolókat nagy szeretettel meghívunk!

A klub hagyományainak ápolását zászlajára tűző egyesület nagyon örül annak, hogy a PMFC május 22-én méltóképp elbúcsúztatja azokat a volt játékosait, akik a PMSC színeit képviselve jelentős szerepet töltöttek be a felnőtt válogatottban, így Dárdai Pált, Fehér Csabát, Gera Zoltánt, Katzirz Bélát, Márton Gábort, Mészáros Ferencet és Tököli Attilát.

– Ezzel a búcsúmeccsel szeretnénk elköszönni attól a pályától, amely sokunknak évekig az otthonunk volt, jólesik, hogy erre a PMFC lehetőséget biztosít. A csapatunk ellenfele a magyar öregfiúk válogatott lesz, amelyben többek között pályára lép Mészöly Géza, Pisont István, Csábi József, Véber György, Szlezák Zoltán. A rendezvényt egy ünnepi vacsorával zárjuk.

Az egyesület jövőre egy olyan meccset is tető alá szeretne hozni, aminek biztosan nagy visszhangja lenne. Miután a PMSC jövőre lesz kereken ötven éves, az évforduló alkalmából vagy a Manchester United, vagy a Feyenoord Rotterdam ellen szeretnének gálamérkőzést játszani. Az idősebb pécsi szurkolók biztosan kapásból vágják: 1986 őszén az UEFA-kupában találkoztak a piros-feketék a holland Feyenoorddal, amelyet itthon 1-0-ra legyőztek (Mészáros Ferenc góljával), idegenben viszont 2-0-ra kikaptak, a Manchester Uniteddel pedig négy évvel később, 1990-ben futottak össze a KEK-ben, az idegenbeli 2-0-s vereséget egy hazai 1-0-s fiaskó követte az Alex Ferguson által vezetett Vörös ördögökkel szemben.

– Nagyon bízunk benne, hogy a jubileum alkalmából összejön ez a gálameccs. Emellett idén van egy meghívásunk Görögországba, ahol vagy a PAOK, vagy a Volosz öregfiúk csapatával mérkőznénk meg, természetesen utána szeretnénk Pécsett is összecsapni az ellenféllel. Augusztusban pedig Balatonfenyvesen rendeznénk meg az egyesület immár hagyományos teqball kupáját, amely nagy népszerűségnek örvend, tavaly ötvenen indultak rajta – mesélte Mészáros Ferenc, a PMSC korábbi 21-szeres válogatott csatára.

Fotó: pmfc.hu