Címlap Sport Két baranyai ...

Két baranyai gól hat pontot ért: győzött a PMFC és a Szentlőrinc

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minden sorozat megszakad egyszer – most is megszakadt. Rögtön kettő: a PMFC három nyeretlen mérkőzés után győzött újra, a Szentlőrinc labdarúgócsapata pedig négyes szériát zárt le. Bravó, fiúk!

Nagy nyomás alatt volt a PMFC a Siófok elleni hazai bajnoki előtt, hiszen az utóbbi hetekben megtorpant, s legutóbbi három mérkőzésén nem tudott nyerni. Vas László tanítványai most bizonyították, hogy jelentős teherrel a vállukon is ki tudják csikarni a győzelmet: egyértelműen nekik állt a zászló ezen a meccsen. Sokat támadtak, nem nagyon engedték kibontakozni a vendégeket, s az első félidőben Hegedűs révén vezetést is szereztek. A folytatásban többször is növelhették volna előnyüket, ám minden pécsi helyzet kimaradt, így az utolsó pillanatig izgalmas volt az összecsapás – de a lényeg, hogy a három pont végül Pécsett maradt!

A Szentlőrincnek is úgy kellett már a siker, mint egy falat kenyér, hiszen legutóbbi négy bajnokija közül egyet sem nyert meg. Most viszont győzött Győrben – erre azért nem sokan fogadtak volna! Sokat jelentett, hogy Marián Sluka minden játékosa bevethető volt, miként az is, hogy a hazaiak már az első félidőben emberhátrányba kerültek. A szünet után hamar éltek is a lehetőséggel a vendégek, gólt szereztek, s ezt az előnyt úgy is meg tudták tartani, hogy nem sokkal később tőlük is kiállítottak egy futballistát.

PMFC–Siófok 1-0 (1-0)

Labdarúgó NB II., 11. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 2200 néző. Vezette: Móri Tamás. PMFC: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Katona – Grabant, Futó (Tölgyesi, a szünetben), Kónya, Hegedűs (Óvári, 66.) – Adamcsek (Tihanyi, 76.), Geiger (Batizi-Pócsi, 85.). Vezetőedző: Vas László. Siófok: Hutvágner – Izing (Horváth M., 67.), Jagodics, Deutsch (György N., 81.) – Polényi, Cipf (Hajnal, 62.), Tajthy (Nikházi, 81.), Balogh B., Tömösvári (Kecskés, a szünetben) – Elek B., Gaál. Szakmai igazgató: Mihalecz István.

Gólszerző: Hegedűs (32.).

ETO FC Győr–Szentlőrinc 0-1 (0-0)

Labdarúgó NB II., 11. forduló. Győr, ETO Park, 1300 néző. Vezette: Barna Gábor. ETO FC Győr: Gundel-Takács – Kovács K., Lipták, Temesvári (Farkas, 79.), Kerkez – Vashkeba (Kiss M., 68.), Bagi – Szimcso (Vankó, 79.), Berki, Májer (Vitális, 89.) – Vári (Forró, 68.). Vezetőedző: Csató Sándor. Szentlőrinc: Slakta – Czuczi (Nagy B., 30.), Havas, Keresztes, Forgács – Hleba, Fröhlich (Torvund, a szünetben), Nikics (Vajda, 79.) – Sili, Kondor (Dulló, 71.), Kapronczai. Vezetőedző: Marián Sluka.

Gólszerző: Torvund (47.).

További eredmények: Soroksár–DVSC 1-1, Dorog–Budaörs 0-2, DEAC–Békéscsaba 0-2, Kaposvár–Szolnok 1-0, Ajka–Gyirmót FC Győr 2-0, Vasas–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-1, Kazincbarcika–Csákvár 2-1, Nyíregyháza–Haladás 0-1.

Az állás: 1. DVSC 24 pont, 2. Budaörs 21, 3. Békéscsaba 20, …9. PMFC 16, …18. Szentlőrinc 11.

Az NB III. Közép-csoportjában a HR-Rent Kozármisleny csattanós választ adott a Hódmezővásárhely sportszerűtlenségére. Amint azt a Pécs Aktuál is megírta, a baranyaiak el szerették volna halasztani a bajnokit, ugyanis a játékosok csak ezen a héten jöhettek ki a karanténból – a vásárhelyiek azonban nem mentek ebbe bele. Ha már így történt, Jelena Richárd együttese jött, látott és győzött: Hódmezővásárhely–HR-Rent Kozármisleny 0-1, gólszerző: Hampuk (58.).