Címlap Sport Kiderült, ki ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott Jeremiás Gergő vezetőedzővel a Szentlőrinc labdarúgócsapata, kedden pedig bejelentették, hogy már meg is találták az új szakembert.

Nem nagyon lehetett mást tenni Szentlőrincen, edzőt kellett váltani. Az NB II-es labdarúgócsapat ugyanis hosszú ideje lejtmenetben van: az őszi szezon első kétharmada nagyon jól sikerült, hiszen a 13. fordulót követően 20 ponttal az előkelő 7. helyen is állt a Jeremiás Gergő által irányított együttes, az azóta eltelt 12 bajnokin azonban mindössze 6 pontot (!) szerzett, ami azt eredményezte, hogy lecsúszott az osztályozót jelentő 17. pozícióba.

A végső lökést az adta meg, hogy múlt vasárnap hazai pályán a bentmaradásért zajló küzdelemben egyértelmű riválisnak számító Budafoktól is kikapott a Szentlőrinc (1-2), emiatt nyugtalanító közelségbe került a tabella két utolsó helye, ami már kiesést jelentene. A klub vezetősége ezért Jeremiás Gergővel egyetértésben úgy döntött, hogy közös megegyezéssel szerződést bontanak, ezzel párhuzamosan pedig új szakvezető után néznek.

Az új vezetőedző pedig már meg is van: a folytatásban Domján Attila irányítja a lőrincieket. A 45 éves szakember korábban négy éven át az Iváncsával ért el szép sikereket, megnyerte az NB III-as bajnokságot, ám az osztályváltást már nem vállalta a klub. Ezt követően az NB II-es Siófok kispadjára ült le, ahol másfél évet töltött el – a tavaszi felkészülést viszont már nem vele, hanem Dragan Vukmirral kezdték el a Balaton-partiak.

– Nem nagyon terveztem, hogy nyárig munkát vállalok, mert most több időt tudtam a családommal tölteni, amit nagyon élveztem – fogalmazott a székesfehérvári szakember. – Ugyanakkor az utóbbi időben több puhatolózó megkeresésem is volt, a vasárnapi vereség után pedig a Szentlőrinccel kapcsolatban felgyorsultak az események. Hamar megegyeztünk, mert a közeg nagyon hasonlít arra, amelyben Iváncsán nagy örömmel dolgoztam: családias a hangulat, kis létszámú a stáb, jó emberek alkotják ezt a klubot. Hiszek benne, hogy a Szentlőrinc a következő szezonban is NB II-es lesz, ha nem így tennék, nem vállaltam volna el ezt a feladatot!

– Olyan szakembert szerettünk volna szerződtetni, aki tisztában van a játékosállományunkkal, jól ismeri a másodosztály mezőnyét, ráadásul hasonló játékstílust képvisel, mint ami eddig a Szentlőrincre jellemző volt – mondta a Szentlőrinc tulajdonosa, Kovácsevics Csaba. – Bízunk benne, hogy a játékunk a folytatásban több stabilitással és persze eredményességgel fog párosulni.

A szentlőrinciek számára most vasárnap újabb fontos bajnoki következik, ugyanis a tőlük három pontra lévő, 15. helyezett Mosonmagyaróvár vendégei lesznek. Az új vezetőedzőnek, Domján Attilának győzelemre kell vezetnie új csapatát!

Fotó: Szentlőrinc SE