Címlap Sport Korábbi utánp...

Korábbi utánpótlás válogatott támadóval erősített a Szentlőrinc

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Izgalmasan telt az átigazolási időszak hajrája a Szentlőrinc NB II-es labdarúgócsapatánál. Marián Sluka együttesének égető szüksége volt az erősítésre a támadó harmadban, és sikerült is két játékost szerződtetni: érkezett Torvund Alexander és Lakusic Milos.

Minden követ megmozgatott a Szentlőrinc vezetősége annak érdekében, hogy megerősítse a csapatot. Elsősorban a támadósorba kellett(ek) új ember(ek), és végül siker koronázta az erőfeszítéseket.

Az egyik érkező a 20 éves, magyar-norvég Torvund Alexander, aki az élvonalban jelenleg a harmadik helyen álló Mezőkövesdtől jött kölcsönbe a Szentlőrinchez. A támadó játszott az U17-es magyar válogatottban, és a Szélesi Zoltán által vezetett csapattal szerepelt az Európa-bajnokság elitkörében is. A honi élvonalban mindössze 17 évesen debütált a Fehérvár FC színeiben, majd két évig Norvégiában légióskodott (Ullern, Stabaek).

A másik lőrinci igazolás a 19 éves Lakusic Milos, aki a szerb OFK Beograd utánpótlásából érkezett. A 194 centis, remek felépítésű csatár rendkívül agresszív a pályán (ez nem meglepő egy szerb játékossal kapcsolatban), nem mellesleg igen jó barátságban van a labdával.

Alexander a szemem előtt cseperedett fel, végigjárta a korosztályos válogatottakat, én még annak idején az MTK utánpótlásában ismertem meg. Már abban az időszakban látszott, hogy érvényesülni tud a támadószekcióban, mivel mindig agilisan játszott és a góllövésre törekedett. Milosban megvan a potenciál ahhoz, hogy a közeljövőben hazánkban a legmagasabb szinten futballozhasson, és köszönhetően a Magyar Labdarúgó Szövetség által hozott szabálynak, miszerint egy 21 év alatti külföldi játékos szerepelhet a másodosztályú csapatok keretében, reméljük, hogy ki tudjuk hozni belőle a maximumot – fogalmazott Fekete Tivadar, a Szentlőrinc sportszakmai igazgatója.