//

Kiakadt és nyílt levelet írt Péterffynek az egyik támogatója

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kezdés
Blanka, Bianka

Kiverte nála a biztosítékot az, amit a városvezetés művelt a napokban. Szerinte ugyanis "van pár olyan jel az utóbbi hetekben, ami előrevetít egy visszafordulási folyamatot ".

Eléggé ismert kulturális, művészeti, zenei körökben Kovács Balázs Pécsett, legalábbis egy markáns szubkultúrában. Ő maga is egyik támogatója volt Péterffy Attilának, ez a mostani polgármesternek címzett nyílt leveléből is kiderül. A politikai kampányban a Trafikban beszélgettek egy oda szervezett “ötletcserén”. Bát ott határozottan szimpatikus volt neki Péterffy, most mégis aggályai támadtak, amelyeket elegánsan adott elő. Azt írja ugyanis, hogy

“van pár olyan jel az utóbbi hetekben, ami előrevetít egy visszafordulási folyamatot, és ami pont ezért nyílvános magyarázatot igényel, nemcsak azok számára, akik most csalódtak, hanem azok számára is, akik akár azt sem tudják, hogy egy éve egy sokkal emberbarátibb hangvételű városvezetés van”.

Kovácsot két hír borította ki. Egyrészt a Város Mindenkié Pécs civil szervezet körüli huzavona, a szervezet ugyanis hónapok óta nem tud eredményeket elérni a városvezetésnél, (noha a nyílt fidesz-ellenes politizálás határait súroló tiltakozással támadták anno az előző városvezetést), pedig megfontolandó szakmai javaslatokat tettek le az asztalra. Erről egyébként ebben a cikkünkben írtunk részletesen:

A másik ügy, ami zavarja a polgármerster támogatóját, az a ZsÖK új ügyvezetőjének kinevezése körüli balhé és nem túlzás: arrogancia. Úgy erőltette végig ugyanis Bleszity Pétert a rendszeren a városvezetés, hogy már a pályázat leadásának napján tudni lehetett, hogy ő lesz befutó, pedig a szakmai bizottságok sem támogatták egyértelműen: élükön a kultúráért felelős alpolgármesterrel.

Ezzel kapcsolatban Kovács azt írta nyílt levelében, hogy

“… olyan szakember kell, aki mögé, vagy inkább: mellé mindannyian, kulturális téren mozgó szervezők és vezetők teljes lendülettel be tudunk állni. (…) A most kinevezett vezetőnek még a nevét sem hallottam eddig, és szerintem a többiek is csak nemrég, és nem kimondottan pozitív kontextusban. Sajnos.”

Kovács egyébként ugyanazon az állásponton van mint Bognár Szilvia alpolgármester és a fidesz szakpolitikusa: Bognár László, nevezetesen, hogy szerencsésebb lett volna tovább keresni a megfelelő szakembert, és érvényteleníteni kellett volna a ZsÖK vezetői pályázatát.

Vannak viszont döntések, amik semmibe se kerülnek: gesztus, amivel kifejezitek, hogy érdekelnek a szakma elvárásai, és megpróbáljátok elmagyarázni, hogy ehhez képest mi a számunkra nem világos koncepció. Lehet, hogy megértjük, de lehet, hogy tudunk jobb megoldást”

– szúr oda elegánsan Péterffynek a szerző.

A teljes levél itt található, és így néz ki (a szerző képként tette fel közösségi oldalára):

Előző sztori

Nem működik a sorompó Szabadszentkirálynál – Óvatosan vezessünk!

Következő sztori

Korábbi utánpótlás válogatott támadóval erősített a Szentlőrinc