Címlap Sport Köszönjük, Ka...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Befejeződött a Nemzetek Ligája a magyar labdarúgó-válogatott számára, amely az utolsó csoportmeccsén a telt házas Puskás Arénában 2-0-ra kikapott Olaszországtól. A szurkolók a vereség ellenére is csodás hangulatot varázsoltak, s a meccs után méltóképpen búcsúztatták el a válogatottságtól visszavonuló csapatkapitányt, Szalai Ádámot.

Maradjunk annyiban, hogy ha az olaszoknak nincs Donnarummájuk, valószínűleg nem győznek a Puskásban. De Gianluigi sajnos a pályán volt (mondjuk, ilyen keresztnévvel csak jó kapus lehet valaki – gondolunk itt Buffonra), s ha már ott volt, kivédte a szemünket ezen a fontos meccsen.

Amelyen elég lett volna nekünk egy döntetlen is a csoportelsőséghez, de nem tudtunk pontot szerezni az Európa-bajnok ellen. Az olaszok dörzsöltek voltak, nem mellesleg pokoli jól is fociztak, s már az első félidőben vezetést szereztek. A szünet után aztán ott volt előttünk a lehetőség, tüzelt Nego, Szoboszlai, Styles és Szalai Ádám is, de a kétméteres olasz kapus eszén senki sem tudott túljárni. Postafordultával viszont megkaptuk a másodikat, s bár a folytatásban iszonyú sokat tett azért a csapat, hogy legalább egy gólt szerezzen, ezen a napon ez valamiért nem akart megszületni.

Vereség ide vagy oda, a meccs után is fantasztikus volt a hangulat a Puskás Arénában, hatvanezer szurkoló éltette azt a magyar válogatottat, amely egy olyan csoportban végzett a második helyen mindössze egy ponttal lemaradva az olaszok mögött, amelyben ott volt még Németország és Anglia is! Csodálatos volt ez a Nemzetek Ligája-szereplés, felejthetetlen élményeket adott a drukkereknek, nincs miért keseregni.

A lefújás után aztán Szalai Ádám volt a főszerepben, aki ezen a mérkőzésen búcsúzott el a válogatottól. Megható volt, ahogy több tízezer drukker együtt köszönt el a magyar csapat kapitányától, aki 86 válogatottságnál fejezte be. Köszönjük, Kapitány! – állt a csapattársak pólóján.

Végeredmény: Magyarország–Olaszország 0-2 (gólszerzők: Raspadori 27. perc, Dimarco 52. perc). A csoport másik mérkőzésén, az angol–németen egy őrült meccsen 3-3-as döntetlen született.

A csoport végeredménye: 1. Olaszország 11 pont, 2. Magyarország 10, 3. Németország 7, 4. Anglia 3.

Donnarumma minden magyaron kifogott, itt épp Szalai Ádám próbálkozását hárítja (Fotók: Nemzeti Sport/Árvai Károly)