Címlap Sport Krikler Zsomb...

Krikler Zsombor tizenkilenc évesen döntőzött a felnőtteknél

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon odatette magát a felnőtt országos bajnokságon Pécsi Kajak-Kenu Club kicsiny csapata.

A Szolnokon megrendezett felnőtt országos bajnokságon a PKKC versenyzőinek érmet nem sikerült szerezniük, de több döntős helyezést is elértek, ennek köszönhetően pontokkal térhettek haza.

– A Kugler Attila és Fodróczi Vilmos kettős az Angyalföldi Vízisport Egyesület két tagjával, Nikodém Patrikkal és Havasi Gergővel kiegészülve kajak négyesben kétszáz méteren alig több, mint három tizeddel maradt csak le a dobogóról és végzett a negyedik helyen – mondta a Pécs Aktuálnak ifjabb Csaba András, a PKKC vezetőedzője.

A teljes felnőtt csapat szépen teljesített, de ki kell emelni Krikler Zsombort, aki kajak egyes ötszáz méteren első éves U23-as versenyzőként döntőzött, s kilencedik helyen ért célba. A döntőben természetesen a hazai krém állt rajthoz, többek között az olimpikon Kopasz Bálint, a 2019-es világbajnok is…

– Az előfutamomat nézegetve már volt benne ráció, hogy bekerülök a döntőbe – mesélte a mindössze 19 éves kajakos. – Mondjuk az is igaz, hogy nem mindegyik előfutamban jött volna ki ilyen jól a lépés, szóval volt benne némi szerencse is. A döntőt aztán már nem izgultam túl, csak egy full pályát kellett mennem, nem volt más célom. Megpróbáltam kihozni magamból a maximumot, viszonylag jól is sikerült.

A PKKC eredményei a felnőtt országos bajnokságon. K4 férfi felnőtt 1000 m: 6. Sánta Viktor–Krikler Zsombor–Kugler Attila–Fodróczi Vilmos. K1 férfi felnőtt 500 m: 9. Krikler Zsombor. K2 férfi felnőtt 500 m: 8. Kugler Attila–Fodróczi Vilmos. K4 férfi felnőtt 500 m: 9. Sánta Viktor–Krikler Zsombor–Kugler Attila–Fodróczi Vilmos. K2 férfi felnőtt 200 m: 6. Kugler Attila–Fodróczi Vilmos. K4 férfi felnőtt 200 m: 4. Nikodém Patrik (AVSE)–Kugler Attila–Havasi Gergő (AVSE)–Fodróczi Vilmos.