Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eddig sem volt rá nagy sansz, mostantól viszont nulla százalék az esélye annak, hogy baranyai labdarúgócsapat nyerje meg a Magyar Kupát: mind a négy résztvevő elbukott a hétvégén.

A MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában a legjobb 32 közé jutás volt a tét. Négy baranyai csapat volt érdekelt ebben a körben, három NB II-es, a PMFC, a Szentlőrinc és a HR-Rent Kozármisleny, valamint a megye I-es Pécsvárad.

Sajnos a hétvégén eldőlt, hogy a következő körben már egynek sem szoríthatunk. Az utolsó csatát a PMFC vívta, amely ma kora délután az élvonalbeli Paksot fogadta. A pécsi fiúk mindent megtettek a győzelemért, s bizony nem is érdemeltek vereséget, ám a meccs egyetlen gólját – tizenegyesből – a nem túl meggyőző vendégek szerezték, akik így kibrusztolták a továbbjutást.

Hasonlóképp alakult a HR-Rent Kozármisleny hazai fellépése is. Két NB II-es csapat gyűrte egymást szombat délután, és a szerencsésebb jutott a következő körbe: a Kazincbarcika az utolsó percekben lőtt gólnak köszönhetően győzött.

A Szentlőrinc szintén NB II-es ellenféllel találkozott, az Ajka otthonában lépett pályára. Ez a meccs abszolút nem volt szoros, a házigazdák ugyanis egyértelműen jobbak voltak, és szűk fél óra alatt már két góllal vezettek – végül hárommal nyertek. Érdekesség, hogy a mindössze 19 éves Doncsecz Levente mesterhármast ért el.

Eredmények: PMFC–Paks 0-1 (gólszerző: Varga B. 63. – 11-esből), HR-Rent–Kazincbarcika 0-1 (gólszerző: Nagy J. 86.), Ajka–Szentlőrinc 3-0 (gólszerzők: Doncsecz 10., 29., 58.), Pécsvárad–ETO FC Győr 0-4 (gólszerzők: Óvári 3., Bencze 10., Szujó 64., Kovács K. 70.).