Címlap Sport Les volt, vag...

Les volt, vagy nem volt les? Videobíró nem volt, a bíró pedig nem adta meg a PMFC gólját.

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy illik, a végére maradt a legforróbb szituáció a Szentlőrinc–PMFC NB II-es baranyai derbin: a vendégek gólt szereztek, ám a játékvezető les miatt nem adta meg.

Aki jár futballmeccsre, pontosan tudja, hogy szabad szemmel mondjuk negyven méterről csak egy ordító, több méteres leshelyzetet lehet jól megítélni. Minden más szituációban rendszerint az elfogultság dönt: akinek a csapata gólt szerez, az szerint nem volt les, akié gólt kap, az tuti lest kiált.

Így történt ez a Szentlőrinc–PMFC NB II-es baranyai derbin is. A találkozó utolsó előtti percében a vendégek játékosa, Németh Márk közelről a kapuba lőtt, ám a partjelző rögtön jelezte, hogy leshelyzet előzte meg a találatot, ezért a játékvezető érvénytelenítette. A hazaiak hatalmasat sóhajtottak, a pécsiek viszont nem akarták elhinni, hogy jó ítélet született. Reklamáltak is derekasan, sőt, azzal a felvétellel bizonygatták igazukat, amelyet kollégájuk készített a félpályánál állva. Abszolút érthető, hogy fájt a gól elvétele, elvégre ez két pontjába került a Munkásnak, ugyanakkor lássunk tisztán: ez nem a Premier League, egyetlen kamera sem volt vonalban, hogy pontos képet kapjunk a szituációról. Arról nem is beszélve, hogy gyakran a videobíró, a VAR segítségével is percekbe telik, mire kiderül, hogy egy ujjbeggyel vagy egy orrheggyel beljebb vagy kijjebb volt-e a támadó – ergo jelen esetben senki se esküdjön meg édesanyja életére a saját igazát bizonygatva, jobb lesz elfogadni a játékvezetők ítéletét!

A mérkőzés egyébiránt sokkal inkább volt harcos és küzdelmes, mint szép és színvonalas. Mindkét csapat beleadott apait-anyait, ám egyik sem tudott a másik fölé kerekedni – a döntetlen abszolút igazságos eredmény.

Szentlőrinc–PMFC 0-0

Labdarúgó NB II., 26. forduló. Szentlőrinc, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács Gergely. Szentlőrinc: Hajagos – Molnár, Dulló, Keresztes, Nagy B. (Forgács, 82.) – Újvárosi, Nikics (Hleba, a szünetben) – Harsányi, Fröhlich (Torvund, 58.), Kapronczai (Abdourazakou, 74.) – Matics (Mervó, 82.). Vezetőedző: Marián Sluka. PMFC: Helesfay – Króner, Rácz, Preklet, Katona – Futó – Grabant (Bohata, 85.), Bartha (Kónya D., 58.), Óvári (Tihanyi, 68.) – Adamcsek (Bajner, 58.), Geiger (Németh, 85.). Vezetőedző: Vas László.