Címlap Sport Lőtt gólt a F...

Lőtt gólt a Fradi a Camp Nouban – a vereség ellenére is nagy élmény volt

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiharcolt egy tizenegyest és egy kiállítást, gólt szerzett, kapufát is lőtt a Ferencváros a Barcelona ellen a Bajnokok Ligája csoportkör első fordulójában, ám a remek helytállás ellenére is kapott ötöt Messiéktől. Szép volt, fiúk!

A mérkőzés elején Nguen a bal felsőbe bombázott, sajnos lesről, nem sokkal később Isael vágta a labdát a felső léc és a kapufa találkozására – kiválóan kezdett a Fradi a Barcelona otthonában. Ámultunk és bámultunk, jó volt látni, milyen bátran és fegyelmezetten játszanak a zöld-fehérek Messiék ellen!

Nem sokkal később aztán az argentin zseni helyreállította a világ rendjét, büntetőből bevette Dibusz kapuját, s a szünetig nem húzta ki a Fradi újabb gól nélkül, Fati is betalált. A második félidő elején Coutinho növelte az előnyt, de a 3-0 ellenére sem gálázott a Barcelona, meg kellett dolgoznia minden egyes helyzetért, találatért.

Sőt, egy időben úgy tűnt, még a pontokért is meg kell izzadnia: Nguen kiállíttatta Piquét, a kiharcolt büntetőt pedig Haratin gólra váltotta. A következő perceket tényleg öröm volt nézni! Az emberelőnybe kerülő Fradi beszorította a Barcát, folyamatosan birtokolta a labdát, s nem volt távol attól, hogy csökkentse a hátrányát. Nem sikerült, a katalánok pedig egy idő után rendezték a soraikat, s ennek köszönhetően a hajrában bevágtak még kettőt, és végül 5-1-re győztek.

Barcelona–Ferencváros 5-1 (2-0)

Labdarúgó Bajnokok Ligája, G-csoport, 1. forduló. Barcelona, Camp Nou, zárt kapuk mögött. Vezette: Schärer (svájci). Barcelona: Neto – Sergi Roberto (Firpo, 62.), Piqué, Lenglet, Dest – Pjanic (S. Busquets, 76.), F. de Jong – Trincao (O. Dembélé, 63.), Coutinho (Araújo, 71.), Fati (Pedri, 63.) – Messi. Vezetőedző: Ronald Koeman. FTC: Dibusz – Botka, Blazic, Kovacevic, Civic (Heister 63.) – Haratin, Sigér, Laidouni (Somália, 63.) – Zubkov (Mak, 71.), Isael, Nguen (F. Boli, 71.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov.

Gólszerzők: Messi (27. – 11-esből), Fati (42.), Coutinho (52.), Pedri (82.), O. Dembélé (89.), ill. Haratin (70. – 11-esből).

Kiállítva: Piqué (69.).

A csoport másik mérkőzésén: Dinamo Kijev–Juventus 0-2.