Az NKA Pécs húzóemberétől, Meleg Gergőtől nem ritkák a látványos, gyűrűszaggató zsákolások – a szurkolók legnagyobb örömére (Fotó: NKA Pécs)
Címlap Sport Ma kezdődnek ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy egy pécsi férfikosárlabda-csapat feljusson az élvonalba: az NB I. B Piros csoport az elődöntőknél tart, amelyben az NKA Pécs és a PVSK-Veolia is érdekelt.

A hajránál tart a bajnokság a férfi NB I. B Piros csoportban, a bajnoki címért már csak négyen vannak versenyben. Köztük van mindkét pécsi csapat, az alapszakaszgyőztes NKA Pécs, és a rájátszásnak a második helyről nekifutó PVSK-Veolia is. A helyezéseknek köszönhetően egészen a döntőig nem futhat össze az Ivica Mavrenski, illetve Szrecsko Szekulovics által irányított két együttes – előbbi a Vasas Akadémiával, utóbbi a MAFC-cal küzd meg a fináléba kerülésért.

– Nagyon jó, kemény csapattal találkozunk majd az elődöntőben – fogalmazott az NKA Pécs vezetőedzője, Ivica Mavrenski. – A Vasasnak sok tapasztalt játékosa van, ráadásul annak is van jelentősége, hogy jó néhány playoff van már a hátuk mögött. Néhány éve ugyanabban a rendszerben játszanak, a játékosok tisztelik és jól ismerik ezt a szisztémát, nehéz ellenük eredményesen kosárlabdázni. Mivel a Vasas lassítja a játékot, és szeret hosszú támadásokat vezetni, rendszerint kevesebb labdabirtoklás van a mérkőzéseiken, így minden támadás és védekezés különösen fontos. Nekünk nem szabad majd hagynunk, hogy ellenfelünk akarata érvényesüljön, szeretnénk gyorsan és agresszíven kosárlabdázni, a saját játékunkra kell törekednünk! Természetesen mi szeretnénk továbbjutni ebből a párharcból, döntőt akarunk játszani. Biztos, hogy nem lesz könnyű, a legjobbunkat kell adnunk annak érdekében, hogy ez sikerüljön!

– Legutóbb az alapszakaszban és a Hepp Kupában is szoros mérkőzéseket játszottunk a MAFC ellen – mondta a PVSK vezetőedzője, Szrecsko Szekulovics a klub honlapján. – A jó védekezés lesz a kulcs, legutóbb nem voltam elégedett a csapat védekezésével, a kupadöntőben sok pontot kaptunk. Egy tiszteletet parancsoló győzelmet akarunk aratni szerda este.

Az elődöntős párharcok az egyik fél három győzelméig tartanak.

A mai program: NKA Pécs–Vasas Akadémia (19.00, Nemzeti Kosárlabda Akadémia), PVSK-Veolia–MAFC (18.00, Szamosi Nándor Sportcsarnok).