A pécsi csapat nagyon fontos és értékes győzelmet aratott Győrben (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Már dobogós a...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon megy a PMFC-nek az új vezetőedzővel, a pécsi piros-feketék az ETO otthonában is győztek, s ennek köszönhetően felléptek a dobogóra. A baranyai rangadó nagyon izgalmas volt Kozármislenyben, a Szentlőrinc az utolsó pillanatban lőtt góllal nyert.

Nyolc forduló után is veretlen a PMFC a labdarúgó NB II. 2022/2023-as idényében, ami bizony megsüvegelendő teljesítmény. Hasonlóra csak az MTK volt képes, vagyis nyugodtan kijelenthető, nagyon szalad a piros-feketék szekere az új vezetőedzővel, Weitner Ádámmal.

A pécsi csapat ezúttal az ETO FC Győr vendége volt. Nagyon nehéz, szoros meccset játszott a két csapat, amelyen mindkét fél eljutott egy-egy kapufáig, gólt azonban csak a PMFC tudott szerezni: Tóth-Gábor Kristóf talált be még az első félidőben, ez a gól pedig végül győzelmet ért.

Az újabb sikerrel a pécsiek felléphettek a dobogóra, hiszen leelőzték az ETO-t és a Kazincbarcikát is. Jelenleg a harmadik helyen állnak, ugyanúgy 16 ponttal, mint a második Gyirmót – eddig nagyon szép ez az őszi szezon!

A másik két baranyai csapat, a HR-Rent Kozármisleny és a Szentlőrinc egymással találkozott, a kék-fehérek voltak a pályaválasztók. Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy a győztesek is ők lesznek, ugyanis az ezen a meccsen bemutatkozó új vezetőedző, Szekeres Zoltán irányításával az első félidőben vezetést szereztek, és előnyüket nagyon sokáig tartották. A hajrához közeledve aztán a lőrinciek egyenlítettek, majd az utolsó pillanatban a győztes gólt is megszerezték – ismét a 16 éves Vidnyánszky Mátyás volt eredményes, aki a múlt hétvégén a Mosonmagyaróvár ellen is fontos gólt fejelt.

Vereségével a HR-Rent Kozármisleny az utolsó helyre csúszott a tabellán. A Szentlőrinc viszont kicsit fellégezhetett, hiszen megszerezte a második győzelmét, és ennek köszönhetően felkapaszkodott a középmezőnybe, a 12. pozícióba.

Eredmények: ETO FC Győr–PMFC 0-1 (gólszerző: Tóth-Gábor 34. perc), HR-Rent Kozármisleny–Szentlőrinc 1-2 (gólszerzők: Vogyicska 28. perc, ill. Rétyi 75. perc, Vidnyánszky M. 93. perc).

Az NB III. Közép-csoportjában a PTE-PEAC megszerezte harmadik győzelmét, miután hazai pályán 2-1-re nyert a Bánk-Dalnoki LA ellen.

Érthető a szentlőrinciek öröme, az utolsó pillanatban csikarták ki a győzelmet