Márton Gábor szerint nehéz dolguk lesz az Iváncsa elleni párharc két mérkőzése során (Fotó: Kozármisleny FC)
Címlap Sport Márton Gábor:...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnap délután megkezdődnek az osztályozós párharcok, az NB II-es Szentlőrinc és HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapata azért küzd, hogy bentmaradjon. Előbbi a BVSC-Zugló vendége lesz, utóbbi az Iváncsát fogadja.

A három NB II-es baranyai labdarúgócsapat közül kettő is osztályozós helyen végzett 38 fordulót követően, így a Szentlőrinc és a HR-Rent Kozármisleny is pótvizsgára kényszerül. A sorsolás során kiderült, hogy előbbi az NB III. Keleti csoportjának bajnokát, a BVSC-Zuglót kapta, utóbbi pedig a Közép csoport élén végzett Iváncsával találkozik. A párharcok oda-visszavágósak, az első mérkőzésekre most vasárnap, a másodikak összecsapásokra június 4-én kerül sor.

A HR-Rent Kozármisleny épphogy lecsúszott a biztos bentmaradásról, hiszen a 16. helyen végzett, s mindössze egy pont választotta el az előtte végzett Csákvártól. Az osztályozón az Iváncsát kapta Márton Gábor együttese, amely a Közép csoportot megnyerve küzdhet a feljutásért (és amely nem mellesleg a Magyar Kupában búcsúztatta a Ferencvárost) – bízunk benne, hogy sikertelenül.

– Mindenki nagy tévedésben van, aki azt gondolja, milyen jó volt a sorsolásunk, hogy az Iváncsát kaptuk, mert hogy ez egy könnyű párharc lesz! Mindenkit el kell keserítsek, ez nem lesz könnyű – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Márton Gábor, a mislenyiek vezetőedzője. – Egy alacsonyabb osztályból feltörekvő csapat lesz az ellenfelünk, amely egyes mérkőzéseken, például a Fradi ellen a Magyar Kupában megmutatta, hogy mire képes. Az ilyen párharcok mérkőzéseinek más a lélektana, mint egy sima bajnokinak. A fiúk az elmúlt tizenhárom forduló alatt, amióta együtt dolgozunk, bizonyították, hogy el tudják érni a célt, de ezt most még kétszer a pályán kell megmutatniuk!

Márton Gábor hozzátette, megemeli a kalapját a játékosai előtt, mert minden munkát elvégeztek, amit kért tőlük. „Beleálltak mindenbe! Visszaadták az életkedvemet: itt nem kell könyörögni azért, hogy küzdjenek, futballozzanak”.

A Szentlőrinc a tabella 17. helyén zárta a szezont, így a Kozármislenyhez hasonlóan osztályozóra kényszerül. A sorsolás láttán/hallatán sokan felszisszentek, a lőrinciek ugyanis azt a BVSC-Zuglót kapták, amelyet a többség a legerősebb NB III-as bajnoknak tart, s amelyet állítólag sokan nagyon szívesen látnának magasabb osztályban…

– Az biztos, hogy a BVSC nem véletlenül lett veretlenül bajnok a Keleti csoportban, s nem véletlenül lőtt százegy gólt, miközben csak tizenötöt kapott. Ez mindenképp figyelemreméltó! – mondta Pichler Gábor, a Szentlőrinc megbízott vezetőedzője. – Az előttünk álló párharcot egyben kell menedzselnünk, száznyolcvan percben kell gondolkodnunk. Természetesen szeretnénk már az első mérkőzésen, idegenben jó eredményt elérni. A csapatunkban minden játékos átérzi, hogy miről van szó, milyen fontos feladatot kell teljesíteni!

A vasárnapi program: HR-Rent Kozármisleny–Iváncsa (17.30), BVSC-Zugló–Szentlőrinc (17.30).