Címlap Sport Hivatalos: Má...

Hivatalos: Márton Gábor lett a Vidi vezetőedzője

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi tréner lett a MOL Fehérvár FC vezetőedzője: az egyik legtehetősebb magyar labdarúgócsapatot irányíthatja a következő szezonban, amellyel bajnoki címért és kupagyőzelemért küzdhet.

A napokban már hallani lehetett arról, hogy Márton Gábor közel került a MOL Fehérvár FC-hez. Ma délután a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyezett az 53 éves pécsi szakemberrel, aki a spanyol Joan Carrillót váltja a kispadon – elődjétől tegnap köszöntek el a Vidinél.

Nagyon örülök, hogy a Fehérvár vezetőedzője lehetek, de azt is tudom, hogy nagy feladat előtt állok – fogalmazott Márton Gábor. 

Azért dolgozik az ember, hogy előbb-utóbb egy olyan csapatot vezethessen, mint a Vidi, amely nemzetközi porondra készül, itthon pedig a bajnoki címért és a Magyar Kupáért küzd. Kicsit váratlanul ért a megkeresés, de nagyon boldoggá is tett. Ezt az ajánlatot pedig nem lehet visszautasítani.

Várom a közös munkát, remélem, fel tudok nőni a feladathoz, és sikeres szezont produkálunk – magyarázta a szakember.

Márton Gábor a tavaszi szezont a ZTE csapatánál töltötte, s olyan remek félévet produkált, amire mindenki felkapta a fejét. A kiesőjelölt csapatot nemcsak benntartotta, hanem felzárkóztatta a középmezőnyhöz, ráadásul élvezetes, látványos és nem mellesleg eredményes futballt is játszott a Zalaegerszeg az irányítása alatt. Néhány hónap kellett csupán ahhoz, hogy kapós edző legyen: az utóbbi hetekben felmerült a neve többek között a Bp. Honvédnál (Bódog Tamás lett a befutó), megpendítették a Puskás Akadémiával kapcsolatban, valamint feltűnt a kérők között a Fehérvár is. Végül a Vidi lett a befutó.

Folyamatosan figyelemmel követjük a magyar edzői kar működését, hiszen a magyar futball építése és felemelkedése nem lehet sikeres nélkülük – nyilatkozta a fehérváriak honlapján Kovács Zoltán sportigazgató.

Üde színfoltja volt az NB II-es bajnokságnak a Márton Gábor által vezetett Siófok a maga megalkuvást nem tűrő, felszabadult, bátor támadófocijával, és Gábor ezt Zalaegerszegen is folytatni tudta az NB I-ben is, miközben nagyon komoly nyomás volt a csapaton a kiesés elkerüléséért folytatott harcban. Ha a ZTE FC esetében nagy nyomásról beszélünk, akkor a Vidinél ez még inkább igaz. Szép és nagyon nehéz feladat előtt áll, de biztosak vagyunk abban, hogy meg fogja oldani.

Sok beszélgetés után körvonalazódott, hogy ő az egyik fő jelöltünk, és végül rá esett a választásunk. Örülünk, hogy egy tehetséges magyar edző kezébe adhatjuk a Vidi szakmai irányítását, sok sikert kívánunk neki – mondta a sportigazgató.

Nem kérdés, az edzői pályafutása alatt felmutatott munka és eredmények alapján Márton Gábor abszolút megérdemli, hogy lehetőséget kapjon egy nagycsapatnál – márpedig a Vidi az egyik legtehetősebb hazai együttes, ergo most odakerült a húsosfazékhoz. Ugyanakkor az is biztos, hogy az elvárások is hatalmasak lesznek vele szemben, a fehérváriak ugyanis nyilván nem a Ferencvárost szeretnék látni a bajnoki dobogó tetején, és nem a Honvédot a kupagyőztesként. Ha Mártonnal legalább az egyik sorozatban élen végez új csapata, ott is ünnepelt szakember lesz!