Címlap Koronavírus Megfertőződhe...

Megfertőződhettek a pécsi vízipólósok: mindenkit tesztelni kell

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miután kiderült, hogy a Ferencváros férfi vízilabdacsapatának négy játékosa is koronavírusos, a szövetség elhalasztotta a Magyar Kupa most esedékes mérkőzéseit. A PVSK-Mecsek Füszért is játszott ma – az este hazaérkező pólósokra azonnali teszt vár.

Nagyon kellemetlen hírt kapott ma a Magyar Vízilabda Szövetség: a Ferencváros férfi csapata arról tájékoztatta, hogy

a szerda reggeli koronavírus-teszt során négy játékos is pozitív Covid-19 mintát produkált.

Ennek ismeretében az illetékesek úgy határoztak, hogy a most zajló Benu Magyar Kupa mérkőzéseit elhalasztják, vagyis felfüggesztik a sorozatot.

A kupában a szokatlan lebonyolítás miatt jelenleg, vagyis a negyedik fordulóban is tizenhat csapat érdekelt, s

miután a mezőny egy helyszínen, Budapesten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában játszik, a fradisták pozitív tesztje akár egy lavinát is elindíthat. A mezőnyben ott van a PVSK-Mecsek Füszért is, amelynek ma volt is mérkőzése

(13-9-re kikapott a Szegedtől), de ezúttal nem ez a fontos. Sokkal inkább az, hogy egészségesek-e Török Viktor tanítványai.

– A csapat este érkezik vissza Pécsre.

Két lehetőség közül választhatunk, vagy önkéntes karanténba vonulunk, vagy koronavírus-tesztet végeztetünk. Utóbbira szavaztunk, így amint megjönnek a fiúk, rögtön teszteltetünk.

Reméljük, hogy mindenki negatív lesz – mondta a Pécs Aktuálnak De Blasio Domenico szakosztályvezető, aki hozzátette: a Pécsi Tudományegyetem segítőkészségének köszönhető, hogy még ma este tesztelhetnek.

A pécsiek holnap a 11. helyért szálltak volna vízbe az UVSE ellen.

(Fotó: Dobos Sándor/MVLSZ)