Címlap Sport Megúszták a v...

Megúszták a vízipólósok: mindenki negatív!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PVSK-Mecsek Füszért férfi vízilabdacsapata közleményben tudatta, hogy minden játékosának, edzőjének, vezetőjének negatív lett a koronavírustesztje, így folytathatják a felkészülést.

Amint azt a Pécs Aktuál is megírta, a Ferencváros férfi vízilabdacsapatánál szerda reggel végeztek tesztet, s négy játékos pozitívnak bizonyult. Miután a Fradi is érdekelt a BENU Magyar Kupában, a sorozat során az utóbbi napokban, hetekben együtt játszott jó néhány együttessel, fennáll a veszélye annak, hogy mások is megfertőződhettek. Köztük akár a pécsi pólósok is.

A PVSK-Mecsek Füszért vezetősége gyorsan reagált: szerda este, amint hazaért a csapat Budapestről, a Magyar Kupa helyszínéről, rögtön elvégeztették a koronavírustesztet. Az eredményekre várni kellett egy ideig, de mára kiderült, hogy mindenki negatív.

A klub közleményben tudatta a jó hírt: „Mivel a PVSK-Mecsek Füszért csapata is érdekelt a kupában, ezért klubunk is fontosnak tartotta, hogy letesztelje a játékosokat, a stábot és a vezetőséget. Örömmel tájékoztatjuk a sajtón keresztül a közvéleményt, hogy mindenkinek negatív lett az eredménye, így folytathatja a csapat a felkészülést. Ezúton szeretnénk megköszönni a Pécsi Tudományegyetemnek a segítőkészséget, hiszen bár a Magyar Vízilabda Szövetség nem tette kötelezővé a tesztelést, az egyetem munkatársainak hála szerda késő este a Pécsre érkezést követően azonnal teszteltettük a csapatot a saját családtagjaink, a Hullámfürdő vendégei, a többi sportoló és az uszoda munkatársai biztonsága érdekében. Ebből az esetből is okulva mindenkit arra kérünk, hogy figyeljen a megelőzésre és tartsa be a higiéniai előírásokat!”

A Magyar Kupa hátralévő mérkőzéseit a Magyar Vízilabda Szövetség elhalasztotta.