Mátyus János hamar „ideért” Pécsre, igaz, nem is lett volna sok idő az edzőkeresésre, hiszen vasárnap már jön az Ajka (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Megvan az új ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A PMFC labdarúgócsapatának megvan a szezonbeli negyedik vezetőedzője: ezúttal Mátyus Jánosban bíznak a pécsi piros-feketéknél. A feladat kemény, meg kell őrizni az NB II-es tagságot.

A Vasastól elszenvedett csúnya, 4-1-es vereség után – ahogy a Pécs Aktuál is megírtaközös megegyezéssel felállt a felnőtt csapat kispadjáról Kulcsár Árpád, aki mostantól ismét az utánpótlást vezeti. Rögtön a váltás után hallani lehetett, hogy kinek van a legnagyobb esélye a vezetőedzői pozícióra, az egykori kemény védőt, a 49 éves, pro-licenszes Mátyus Jánost emlegették, mint befutót. Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél: ma hivatalossá vált, hogy vele folytatja a pécsi csapat.

– Örömmel fogadtam el a PMFC felkérését, vezetőedzőként azon leszek, hogy stabilizáljuk a gárdát, és kirángassuk a kátyúból kissé megrekedt szekerünket – fogalmazott Mátyus a PMFC honlapján. – Meggyőződésem, hogy a keret többre hivatott a mostani szereplésnél, ezt pedig kemény és kitartó munkával szeretnénk bebizonyítani. Szükségünk van a szurkolók támogatására, akik képesek belehajszolni a fiúkat a győzelembe. Együtt előrébb léphetünk!

Bízunk benne, hogy Mátyusnak igaza van, és a keret többre hivatott annál, amit ebben a szezonban produkált – mondjuk az nem hangzik jól, hogy ebből kiindulva eddig senki sem hozta ki a srácokból a bennük szunnyadó, elég mélyen eltemetett tudást, akaratot. Tény: a PMFC jelenleg a középmezőny tagja az NB II-ben, 21 fordulót követően 26 ponttal a 10. helyen áll. Tegyük hozzá rögtön, ennek ellenére nem túl rózsás a helyzet, hiszen mindössze három pontra vannak a piros-feketék a már kiesést jelentő 15. pozíciótól – piszkosul iparkodni kell annak érdekében, hogy ne legyen nagyon szomorú, tragikus a szezon vége.

Ismerve Mátyus habitusát, biztosak vagyunk benne, hogy a pécsi fiúk egyrészt jobb teljesítményt fognak nyújtani a pályán, másrészt nem mernek majd össze-vissza vigyorogni egy-egy borzasztó megoldást, illetve többgólos vereséget követően. A PMFC új trénere jó futballista volt, játszott a Honvédban, a Fradiban, valamint a német Cottbusban is, a válogatottban 34 alkalommal lépett pályára, a becsúszásaira még most is emlékezünk – volt benne svung bőven. Edzőként elég sok csapatnál megfordult már, legutóbb az NB I-es Kisvárdánál dolgozott, ám ott nem tudott csodát tenni. Talán majd Pécsett!