Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Péntek este világbajnoki címet ünnepelhetett a magyar küldöttség a Portugáliában, Guimaraesben zajló világbajnokságon, ahol a két pécsivel, Mazács Fannival és Bali Dániellel felálló trió mindenkit maga mögé utasított!

Csodálatos gyakorlattal rukkolt elő a magyar trió a portugáliai világbajnokságon! A két pécsi, Bali Dániel és Mazács Fanni, valamint a szintén a PSN Zrt./Sportiskola színeiben sportoló Farkas Balázs alkotta hármas mindenkit maga mögé utasított, és felállhatott a dobogó legfelső fokára!

Ezzel még nem értek véget a magyar sikerek, ugyanis a nemzetek rangsorában az élen végzett a válogatottunk, vagyis 2022 világbajnoka – a sportág történetében először – Magyarország lett aerobikban! A helyezést az elődöntők eredményei alapján számolják ki, az egyéni, a páros, a trió, a csoport és az aerodance számít bele. A harmadik magyar érmet a stepaerobik csapat szállította, amely bronzéremmel zárta a vébét.

– Igazából még most sem fogtam fel! Elképesztő volt ez a nap. Eszeveszett jó gyakorlatot csinált a trió, nagyon megérdemelték – értékelt Varga-Réfi Eszter, a PSN Zrt./Sportiskola vezetőedzője, a trió edzője. – Párosban voltak bizonytalanságok, remélem holnap sikerül kijavítani. Azt pedig, hogy a magyar csapat összesítésben világbajnok lesz, soha életemben nem gondoltam volna!

– Hogy mit jelent ez a cím nekem? Azt hiszem, az egyik leggazdagabb ezüstérem-gyűjteménnyel rendelkezem a sportágban. Nagyon vágytam erre. Nagyon boldog vagyok, azt hiszem, így kerek a mi történetünk, nem hiszem, hogy még a következő világbajnokságon is indulni fogunk. Csak meglett ez is! – mondta Bali Dániel.

– Teljesen hihetetlen, szürreális élmény ez, nagyon boldogok vagyunk, nehéz bármi mást mondani. Úgy voltunk vele, hogy bármi megtörténhet, de amikor ez történik, ami most is, akkor arra nehéz jelzőket találni. Ez hatalmas boldogság! – fogalmazott Mazács Fanni.

Szívből gratulálunk!

A magyar válogatott első lett a nemzetek rangsorában