Ezt jó volt látni: ki lehetett volna tenni a telt ház táblát a kozármislenyi stadionra, tele volt a lelátó és a vendégszektor is (Fotó: Csobán Róbert)
Címlap Sport Nagy kár érte...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a HR-Rent Kozármisleny NB II-es labdarúgócsapatának első tavaszi bajnokijára, amelyen a Bp. Honvédot fogadta Aczél Zoltán együttese. A bravúros őszi szezont produkáló mislenyiek játékban nem maradtak alul, de az ellenfél eggyel több gólt rúgott.

A meccsre nagyon készültek a baranyai focikedvelők, ami nem csoda, hiszen hosszú ideje nem volt már tétmérkőzés a pályákon. De nem csak ők pörögtek, hanem a rendőrök is (voltak vagy 150-en), no meg érkezett szép számmal Honvéd-drukker is erre a bajnokira (közel 300-an), szóval a jó hangulat garantált volt.

Persze a végén még jobb lett volna, ha nyernek a házigazdák. Ha a győzelemhez nem is álltak közel, a pontszerzést abszolút megérdemelték volna. Az első félidő kiegyenlített küzdelmet hozott, ám egy jókora egyéni hiba miatt hátrányba kerültek a mislenyiek: Holman gólra váltotta a megítélt büntetőt. A második félidőben hamar egyenlített a hazai csapat Horváth Péter révén, majd mindent megtett azért, hogy újabb gólt lőjön, és fordítson, de nem ez történt. A támadásban nem sokat mutató Honvéd ugyanis egyszer csak eljutott ellenfele kapujáig, Holman pedig ezen a napon nagy formában volt, ismét megszerezte a vezetést (1-2). A HR-Rent Kozármisleny ezután is ment előre becsülettel, Tóth Zoltán közel járt az egalizáláshoz, hiszen a kapufát találta el, de végül a fővárosiak elvitték a három pontot.

Aczél Zoltán: – Számos olyan hibát elkövettünk, amiket megbeszéltünk, hogy nem tehetjük meg. Ennek ellenére a csapatommal nem lehetek elégedetlen, igaz, a pont, a pontok hiányoznak. Legutóbb is így kezdtünk, szóval bízunk a jobb folytatásban.

HR-RENT Kozármisleny–Budapest Honvéd 1-2 (0-1)

Labdarúgó-NB II., 19. forduló. Kozármisleny, Kozármislenyi stadion, 1000 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Horváth Zoltán, Bertalan Dávid). HR-Rent-Kozármisleny: Lékai – Schuszter, Gajág, Füredi, Turi – Nagy E. (Major, 86.), Horváth D. – Molnár, Horváth P. (Tóth Z., 80.), Kirchner – Daru (Vajda, 61.). Vezetőedző: Aczél Zoltán. Bp. Honvéd: Tujvel – Eördögh, Kálnoki-Kis, Szabó A., Benczenleitner – Lőrinczy (Keresztes, 67.), Adorján (Bocskay, 87.), Holman – Kerezsi (Nyitrai, 78.), Bobál G., Krajcsovics. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gólszerzők: Horváth P. (48.), ill. Holman (33., 79. – az elsőt 11-esből).

Még nem tétmeccsen, csak felkészülési mérkőzésen találkozott egymással két NB III-as baranyai csapat, a PEAC és a Szentlőrinc. Bár nem azonos célokért küzdenek a bajnokságban, hiszen a lőrinciek az első helyért, az egyetemisták pedig a bentmaradásért harcolnak, a Stadion utcában megvívott összecsapáson mindez nem látszott. Egyértelműen a házigazda PEAC állított ki magáról jobb képet, agresszíven, lendületesen és ötletesen futballozott, ennek köszönhetően a félidőben már 2-0-ra vezetett. A szünet után nem született több gól, vagyis Kardos Ernő csapata örülhetett a sikernek, ugyanakkor azt gyorsan hozzá kell tenni, ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, mindkét együttesnek a március eleji bajnoki rajtra kell élesnek lennie!

Felkészülési mérkőzés: PTE-PEAC–Szentlőrinc 2-0 (2-0), gólszerzők: Orbán, Gelencsér B.