Címlap Baleset Mindene odale...

Mindene odalett! Eddig Benkő Pamela, a cukorbeteg ultrafutó segített másnak, most neki van szüksége támogatásra

Összefogásra van szükség!
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Benkő Pamela neve ismerős lehet. Ő az az ultrafutó, aki évek óta segít másoknak. Az 50 esztendős Pamela látássérülteket és menhelyi kutyákat is átmozgat a Mecsekbe azért, hogy olyanok is közel kerülhessenek a természethez, akiknek segítség nélkül nem lenne lehetőségük erre. Most viszont Pamelának van szüksége óriási segítségre. 

Leégett az otthonuk, ahol eddig éltek párjával, három kutyájával és 20 állatával – köztük csirkék, lovak, juhok

Pamelát félve hívtam fel. Alig 24 óra telt el, hogy kigyulladt a kéményük, majd ennek következtében házuk mennyezete leomlott. Pamela viszont felvette a telefont. Elcsukló hangon. 

– Most is a romokat takarítjuk, próbáljuk menteni a menthetőt. Elolvadt a tűzben mindenünk, odalettek a szenzoraim (ezzel méri cukorszintjét Pamela – a szerk.), elégtek a bútoraink, a konyhában is minden kárba veszett – meséli sírástól küszködve Pamela.

Egyik pillanatról a másikra meglett a baj, Pamela férje épp az autót szerelte

– Megrepedt a kémény, amit tavaly megszereltek. Valószínű ez lett rosszul megjavítva. Nem volt leszigetelve a kandalló feletti cső. Ezért gyulladhatott ki a kandalló feletti rész – mondja tovább Pamela. – A párom épp a garázsban az autót szerelte, amikor észrevette, hogy hömpölyög a füst. Már visszafutni sem tudott. Bár a tűzoltók három helyről, pillanatok alatt kiérkeztek, bemenni sem tudtunk – mondja.

Beomlott a ház mennyezete, Pameláék az állatok miatt sem akarnak elmenni a háztól

– A tűz következtében beomlott a nappali és a konyha mennyezete. Ezért ott mindenünk odaveszett, kigyulladt. A tűzoltók minden igyekezete ellenére sem lehetett mit tenni. Annyi szerencsénk van, hogy az állatainknak és az istállónak nem lett baja – mondja Pamela.

„Fel tudtam hívni az orvosomat, rögtön felírta az inzulint”

Pamela cukrobeteg, amit napi szinten kezelnie kell, hogy ne legyen rosszabb az állapota. De nem is emiatt aggódik leginkább.

– 10 millió forintos a kár. A mostani állapotok szerint – mondja Pamela. Gerendára lesz szükségünk, hogy újra tudjuk építeni a ház egy részét. Elmenni nem szeretnénk és nem is tudunk. Itt vannak az állataink, akiket etetnünk kell.

Befogadták a barátok, aki tud segít Pameláéknak

Pamela és Evelin. A látássérült lánnyal évek óta fut Pamela, több versenyen is jártak már együtt

– A cserdi szőlőhegyen élünk. Jelenleg a barátoknál tudjuk meghúzni magunkat, amíg ki nem találjuk, hogyan tovább. Mindenképp maradni akarunk.

Pamela eddig másnak segített, most neki van szüksége támogatásra

– Félretéve a büszkeségünket kiírtam a közösségi oldalamra, hogy mi történt. Szerencsére vannak jószándékú emberek és már most érezzük, hogy mennyien szeretnek minket, ami nagy támogatás. Az eddig érkezett támogatásokat is nagyon szépen köszönjük!

Ha segítenél, ITT TUDOD FELVENNI A KAPCSOLATOT PAMELÁÉKKAL!