Domonkos, Dominika

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Nagyon beleerősített a PMFC, NB I-es játékosok a keretben

Már csak egy hét van hátra az NB II-es labdarúgó-bajnokság rajtjáig

Kezdés

Hirdetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két baranyai labdarúgócsapat is ott lesz a mezőnyben az NB II 2020/2021-es szezonjában. A PMFC és a Szentlőrinc lehetőségei mások: a pécsi piros-feketék élvonalbeli rutinnal is rendelkező futballistákat igazolnak, legutóbb például szerződtették a korábban a Ferencvárost erősítő, Paksról érkező Bartha Lászlót.

Hirdetés

Nagy várakozással tekintenek a pécsi szurkolók a közelgő NB II-es szezon elé, amelyre nem sokat kell már várni: augusztus 2-án rajtol a bajnokság, a PMFC hazai pályán kezd, a Dorogot fogadja. A másodosztályú mezőny bivalyerős lesz, hiszen olyan patinás klubok hajtanak majd a feljutásért, mint a Debrecen és a Vasas, ott van még a Győr, a Kaposvár és a Haladás is – szóval sok jó csapattal találkozik Vas László együttese.

Amelyet, látva az igazolásokat, nincs mitől féltenünk. Az NB III-as PMFC is ütőképes csapat volt, sok másodosztályú gárdával felvette volna a versenyt, a nyári szünetben pedig alaposan megerősödött. Köszönhetőn nyilván az „ajtóban toporgó” új tulajdonosnak, György Tamásnak, a piros-feketék nyugodt szívvel szavazhattak a minőségre: élvonalbeli rutinnal felvértezett játékosokat szerződtettek. Legutóbb a komlói születésű támadót, Bartha Lászlót szerezték meg, aki 121 mérkőzésen szerepelt a Ferencvárosban, bajnoki ezüstérmes, Magyar Kupa-döntős, s az utóbbi tíz évben 286 NB I-es meccsen erősítette a Paksot. Elfogadta a PMFC ajánlatát továbbá a rutinos védő, Preklet Csaba és a gólerős támadó, Óvári Zsolt (mindketten sokszoros utánpótlás válogatottak, játszottak az első osztályban is, előbbi legutóbb Tiszakécskén, utóbbi Balmazújvárosban futballozott), a hátvéd Króner Martin és a támadó Batizi-Pócsi Balázs (előbbi a DVSC-vel magyar bajnok volt, s a Budafoktól érkezett, utóbbi Nyíregyházán mutatkozott be az élvonalban és Tiszakécskéről jött Pécsre), valamint visszatért a fiatal kapus, Vukmann Donát.

– Már önmagában az is nagy pozitívum volt, hogy a keretünk együtt maradt – mondta a Pécs Aktuálnak Vas László, a PMFC vezetőedzője. – Az erősítéseket illetően természetesen

alapvető szempont volt, hogy minőségi játékost hozzunk, emellett azonban fontos volt a személyiség, a karakter, mert csak olyan futballista jöhet hozzánk, aki tud és akar is csapatban dolgozni! A keretünk lényegében készen áll a rajtra, kapus posztra szeretnénk hozni még valakit. Az biztos, hogy brutálisan erős bajnokság elé nézünk, rengeteg múlik majd apróságokon: minden meccsen száztíz százalékot kell nyújtani, és az összes játékosunkra szükség lesz annak érdekében, hogy eredményesek legyünk.

Az anyagi lehetőségeket illetően a Szentlőrinc teljesen más kávéházban van, mint a PMFC, ettől függetlenül természetesen a másik baranyai csapat (amely egyébként csak négy pontra volt a pécsiektől a legutóbbi NB III-as idényben) is igyekszik jól erősíteni. Az élvonalat is megjárt rutinos futballistákkal nem büszkélkedhetnek, de több olyan fiatallal igen, akikben van potenciál, akik meg akarják mutatni magukat a második vonalban. Az MTK-tól négyen érkeztek Lőrincre, két védő (Lehoczki Roland és Nagy Barnabás), egy középpályás (Törőcsik Péter) és egy támadó (Kapronczai Gergely), Soroksárról jött a jobb oldali védő, Molnár Róbert, Paksról a bal oldali védő, Forgács Dávid, a szerb élvonalbeli Bácskatopolyától támadó középpályásnak Sinkovits Dávid, szélső támadónak Sili Luka (III. Kerületi TVE) és Kovács Dávid (Tiszakécske), valamint a kapus Slakta Balázs (Kaposvár).

– A keret kialakítását tekintve természetesen a finishez érkeztünk, hiszen jövő héten már bajnoki rajt van – fogalmazott Fekete Tivadar, a Szentlőrinc sportigazgatója.

Kilencven százalékban megvagyunk, minden olyan posztra sikerült játékost igazolnunk, ahova szerettünk volna, még két olyan pozíció van, ahova még esetleg jöhetne új futballista.

A keretünket továbbra is zömmel fiatalok alkotják, épp ezért az elsődleges szempontunk az volt, hogy minden poszton ketten legyenek, mert a fejlődésükhöz versenyhelyzetre van szükség. Természetesen az erősítéseknél figyelembe vettük azt is, hogy hosszú szezon vár ránk, harmincnyolc bajnokit kell lejátszanunk, augusztusban rögtön hetet, ezt pedig nem lehet megoldani tizenhat–tizenhét játékossal. A felkészülésünk jól sikerült, annak ellenére elkerültek minket a komolyabb sérülések, hogy különböző állapotban érkeztek hozzánk a játékosok. Amióta egycsoportos és húszcsapatos az NB II, meggyőződésem, hogy most lesz a legerősebb a másodosztály: komoly tradíciókkal rendelkező klubok vannak a mezőnyben, kemény és intenzív szezon elé nézünk – magyarázta a szakember.

A Szentlőrinc az első fordulóban (augusztus 2.) a Szolnok vendége lesz.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon
Előző sztori

Az Index-ügy két oldala

Következő sztori

Fluor az Index-ügyről: "Elutálgatjuk egymást, miközben a jövő ránk sötétedik"

Legutóbbiak innen: Sport

bool(false)