Készülhetett Szentlőrincen a megszokott kép: a győzelem után összeállt a csapat az eredményjelző alatt (Fotó: Szentlőrinc SE)
Címlap Sport Nagyot küzdöt...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egyiknek sikerült, a másiknak nem: a Szentlőrinc győzött a labdarúgó Magyar Kupa harmadik fordulójában, a PTE-PEAC viszont kikapott és kiesett.

A Szentlőrinc nagyon jó erőfelmérő előtt állt a Magyar Kupában, hiszen magasabb osztályból érkező ellenfelet fogadott: az NB II-es BVSC-Zuglót. A mérkőzés óriási csatát hozott, és nagyon nehezen dőlt csak el, hogy ki jut tovább a következő körbe. Az első félidőben, sőt, a másodikban sem született gól, így aztán jöhetett a hosszabbítás. A ráadásban aztán nem sokat kellett várni az első találatra: Rétyi Róbert választott jó megoldást a 95. percben azzal, hogy nem fordult kapura a védője szorításában, hanem inkább visszagurította a labdát az érkező Hleba Tamásnak, aki 16-ról kapura lőtt, a labda pedig Csentericsen megpattanva a hálóban kötött ki (1-0)! A hátralévő bő huszonöt perc elég izgalmasan alakult, a keménykedés sem maradt el, de hiába igyekeztek a vendégek, nem tudtak betalálni, így a Szentlőrinc nagyon kellemes meglepetést szerzett szurkolóinak azzal, hogy győzött, és bejutott a negyedik fordulóba! Most már mindenki abban bízik, hogy a sorsolás kegyes lesz, és mondjuk egy Fradit, vagy egy Újpestet sodor a lőrinci sporttelepre.

Vasárnap játszott a Magyar Kupában a PTE-PEAC is, de az egyetemisták hiába fogadtak olyan ellenfelet, amely hozzájuk hasonlóan a bajnokságban a NB III. Dél-nyugati csoportjában szerepel, semmi esélyük nem volt. A házigazdák gyakorlatilag a saját sírjukat ásták meg az első percekben: Hampuk Ádám révén ugyanis a Kaposvár már az első minutumban vezetést szerzett, majd a középpályás nem sokkal később berúgta a második gólját is, és ezzel el is döntött mindent.

Eredmények: Szentlőrinc–BVSC-Zugló 1-0 – hosszabbítás után (gólszerző: Hleba 95. perc), PTE-PEAC–Kaposvár 0-2 (gólszerzők: Hampuk 2. és 19. perc).