A mérkőzés egyetlen gólját Ádám Martin szerezte, aki először talált be a magyar válogatottban (Fotó: Szabó Miklós/Nemzeti Sport)
Címlap Sport Néhány centin...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint negyvenezren szurkoltak a magyar labdarúgó-válogatottnak egy sima felkészülési mérkőzésen, Marco Rossi együttese pedig győzelemmel hálálta meg a támogatást. Pécsi szempontból különösen örömteli, hogy bemutatkozhatott Csoboth Kevin, aki nagyon bátran szállt be, és közel állt ahhoz, hogy gólt szerezzen.

Egyértelmű: a magyar válogatott az utóbbi néhány évben nyújtott teljesítményével kivívta a szurkolók bizalmát, szeretetét, ennek tudható be, hogy egy Észtország elleni sima felkészülési mérkőzésen 41 ezren voltak a Puskás Aréna lelátóján – csodálatos volt a hangulat. Maga a mérkőzés ugyan nem volt szemkápráztató, de ne is most játsszanak gyönyörűen Szoboszlai Dominikék, hanem majd hétfőn, a bolgárok elleni Európa-bajnoki selejtezőn!

Persze fanyalgásra semmi okunk nem volt, ugyanis voltak szép megoldások, helyzetek, nem mellesleg Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik mérkőzésén a győzelem is összejött. A 37. percben Bolla Bendegúz a bal felsőbe vágta a labdát, ám a VAR közbeszólt, les miatt érvénytelenítették a gólt, nem sokkal később azonban nem volt pardon. A mindent eldöntő egy találat Ádám Martin nevéhez fűződik, aki a 41. percben belebólintott Kalmár Zsolt 18 méterről eleresztett lövésébe, a labda pedig így a jobb alsó sarokban kötött ki (1-0). A robosztus támadónk az első találatát jegyezte a válogatottban – biztosak vagyunk benne, hogy nem ez volt az utolsó!

Abban pedig reménykedünk, hogy Csoboth Kevin számára nem a mostani lesz az első és utolsó válogatottbeli fellépés! A Pécsről indult, jelenleg az Újpestben futballozó 22 éves játékos a 76. percben állhatott be, s nem tétlenkedett: egy perccel később helyzetbe hozta magát, el is lőtte a labdát a bal felső irányába – ha Hein nincs ihletett formában, Kevin az első meccsén az első gólját ünnepelhette volna.

A mérkőzés 71. percében Sallai Roland büntetőt lőhetett, ám az észt kapus nagy bravúrral védett, így 1-0-s magyar győzelemmel ért véget a találkozó – jöhet a bolgárok elleni Eb-selejtező!

Magyarország–Észtország 1-0 (1-0)

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Budapest, Puskás Aréna, 41000 néző. Vezette: Altmann (osztrák). Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla (Botka, 84.), Kalmár (Kleinheisler, 60.), Vécsei (Nagy Á., a szünetben), Kerkez – Szoboszlai (Csoboth, 76.), Ádám M. (Gazdag, 60.), Sallai R. (Németh A., 76.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi. Észtország: Hein – Paskotski, Kuusk, Baranov (Tougjas, 82.), Pikk (Reinkort, 84.) – Ojamaa (Sorga, a szünetben), Shein (Miller, a szünetben), Vassiljev (Tunjov, 64.), Käit, Sinyavskiy – Sappinen (Zenjov, a szünetben). Szövetségi kapitány: Thomas Häberli.

Gólszerző: Ádám M. (41.).