Címlap Arc Bognár Szilvi...

Bognár Szilvia: Fura játékot űznek a pécsi fideszesek

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Több mint 21 milliót szavazott meg a városvezetés annak a cégnek, amely nem végezte el a munkát, de még csak el sem kezdte a területen – írtuk meg kedden.


A közgyűlésen heves vita előzte meg a döntést, a bal- és jobboldali, ellenzéki képviselők szerint ugyanis hűtlen kezelés gyanúja merülhet fel az ügyben, a városvezetés nem felelős gazdaként döntött az ügyben – vélekedtek. Bár a fideszes képviselők egy része örömmel nyilatkozott az ügyben a sajtónak, Bognár Szilvia arra hívta fel a figyelmet, hogy egyikük nem is szavazott a kérdéses ügyben, a többiek pedig csak tartózkodtak.

– Fura játékot űznek a fideszes képviselők. A sajtóban hevesen nyilatkozgatnak, elítélik a városvezetés döntését, de másként szavaztak, pontosabban nem is szavaztak. Azaz valójában nem ítélték el a 21 milliós kifizetést, akkor ugyanis nemmel kellett volna szavazniuk. Mi így tettünk, és csak mi – magyarázta Bognár Szilvia.

Az ügyben a Tiszta Kezek frakció – Bognár Szilvia, Hencsei Zsolt és Topán László – valóban igen aktív, amint azt megtudtuk Bognár Szilviától. Jogi szakértőjük vizsgálja nem csak a céggel 2020-ban megkötött szerződést, de a jelenlegi 21 milliós kifizetés jogszerűségét is. A vizsgálat alapján Bognár nem zárta ki, hogy feljelentést fognak tenni hűtlen kezelés miatt.

„Tiszta közélet csak akkor lehet Pécsett, ha alaposan kivizsgáljuk az ilyen korrupció-gyanús eseteket, és mindent megteszünk azért, hogy ne fordulhasson elő többet hasonló. Mi tiszta Pécset szeretnénk, átlátható városvezetést és olyan döntéseket, amelyek a pécsiek, a közösség értdekeit szolgálják, nem pedig egy szűk érdekkörét”

– magyarázta Bognár Szilvia.

Amint azt megírtuk korábban, 2020-ban kötött vállalkozói szerződést az önkormányzat egy kivitelező céggel a magyarürögi vízfolyás rendezésére, amelyre állami, uniós TOP-os pénzt nyert el még az előző városvezetés. Kialakult azonban egy kisebb lakossági ellenállás 2021-ben, amely tavaly nyáron tetőzött. 

A PROJEKT VÉGÜL EL SEM INDULT, EGY KAPAVÁGÁS SEM TÖRTÉNT A TERÜLETEN,

az önkormányzat ugyanis inkább lefújta az egészet.

Kedden pedig, másodszori nekifutás után, a városvezetés elérte, hogy

HITELT VESZNEK FEL, ÉS TÖBB MINT 21 MILLIÓ FORINTOT FIZETNEK KI MÉGIS A CÉGNEK!