A PMFC úgy búcsúzott a szezontól, ahogy illik: egy magabiztos hazai győzelemmel! (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Nincs vége: a...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lejátszották a bajnoki szezon utolsó fordulóját a labdarúgó NB II-ben, s a jó hír az, hogy egyik baranyai csapat sem esett ki automatikusan. A rossz hír pedig az, hogy egyelőre csak a PMFC másodosztályú tagsága biztos, a Szentlőrinc és a HR-Rent Kozármisleny osztályozóra kényszerül.

A PMFC szempontjából nem volt már tétje az utolsó bajnoki fordulónak, hiszen a piros-feketék végső helyezését már nem különösebben befolyásolta a Dorog elleni mérkőzés. Ugyanakkor a szurkolók igenis megérdemelték azt, hogy a sereghajtó ellen valami jó teljesítményt lássanak – és ezt most meg is kapták! Weitner Ádám együttese semmit sem bízott a véletlenre, már a meccs elején vezetést szerzett Tóth-Gábor Kristóf góljával, majd a második félidőben Szabó Máté és Kocsis Bence is mattolta a vendégek kapusát, így a végeredmény 3-0 lett.

Sokkal fontosabb bajnoki várt az utolsó körben a másik két baranyai csapatra, a Kozármislenyre és a Szentlőrincre! Az már biztos volt a zárás előtt, hogy Márton Gábor együttese nem csúszhat kieső helyre, a lőrinciekkel azonban még ez a csúfság is megeshetett volna – ha győz a Békéscsaba a dobogós Ajka otthonában. Erre azonban nem került sor, a csabaiak kikaptak, és ezzel meglett a Dorog mellett a másik kieső is. A pontszerzés viszont sajnos sem a Kozármislenynek, sem a Szentlőrincnek nem jött össze az utolsó körben, előbbi Siófokon, utóbbi Kazincbarcikán kapott ki 1-0-ra, ami azt jelenti, hogy mindkettő pótvizsgára kényszerül: osztályozót játszik majd egy NB III-as bajnokkal. Úgy véljük, hogy ez a feladat nem jelenthet leküzdhetetlen akadályt egyik csapatnak sem, márpedig ha igazunk lesz, akkor a következő szezonnak is három baranyai együttes fut majd neki az NB II-ben!

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Közép csoportjában a PTE-PEAC az utolsó fordulóban sem maradt pont nélkül, 0-0-s döntetlenre végzett a Budapesti Honvéd MFA II. otthonában. Lőrinc Antal együttese így 56 ponttal a 7. helyen végzett – nem kérdés, ez bravúros teljesítmény a mezőny újoncától!

Eredmények: PMFC–Dorog 3-0 (gólszerzők: Tóth-Gábor 10. perc, Szabó M. 58. perc, Kocsis 60. perc), Kazincbarcika–Szentlőrinc 1-0 (gólszerző: Pálinkás 44. perc), Siófok–HR-Rent Kozármisleny 1-0 (gólszerző: Farkas 7. perc; kiállítva: Vukmir, a hazaiak vezetőedzője, 87. perc), Budapesti Honvéd MFA II.–PTE-PEAC 0-0.

A bajnokság végeredménye: 1. DVTK 87 pont, 2. MTK 74, 3. Ajka 68, …7. PMFC 58, …16. HR-Rent Kozármisleny 41, 17. Szentlőrinc 39, 18. Nyíregyháza 38, 19. Békéscsaba 37, 20. Dorog 31.