Csodálatos környezetben kajakozhattak a PKKC sportolói a Neretván a horvátországi edzőtáborozás során (Fotó: PKKC)
Címlap Sport Nyílt napot é...
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár még csak április végét írunk, a szezon már elkezdődött a Pécsi Kajak-Kenu Clubnál, amelynek sportolói már versenyeken is indultak. Május 1-jén, hétfőn a kajakosok és a PKKC Építész Kör sárkányhajó csapata nyílt napot és toborzót tart Orfűn, a Pécsi-tavon – nagy szeretettel várják az utánpótlást!

Valljuk meg, gyerekként sokkal jobb sportágat nem kívánhatna az ember: aki kajakozik, szinte egész évben vízközelben (és persze vízen) és szabad levegőn van, jó a társaság, a fiúk számára pedig az sem mellékes, hogy szépen nő a muszkli. Aki ráadásul még tehetséges is, jó eredményeket érhet el a Pécsi Kajak-Kenu Club színeiben: a magas szintű szakmai munkának köszönhetően az egyesület sportolói minden évben szép sikereket érnek el az utánpótlás és felnőtt versenyeken. Akinek van kedve megismerkedni a sportággal, május 1-jén, hétfőn megteheti, a PKKC ugyanis nyílt napot és toborzót tart a PKKC Építész Kör sárkányhajó csapatával karöltve.

– Nagy szeretettel várjuk a 8-14 év közötti gyerekeket, akik kipróbálhatják a kajak és kenu hajókat, megismerkedhetnek a klub életével – fogalmazott ifjabb Csaba András, a PKKC elnöke, vezetőedzője. – A felnőttek pedig, fiatalabb kortól egészen az idősekig, a sárkányhajózást próbálhatják ki.

Mindkét sportághoz óránként lesz gyülekező, külön csoportokat alakítanak ki a szervezők: a sárkányhajózáshoz 10:00, 11:00 és 13:00, a kajakozáshoz és kenuzáshoz 10:30, 11:30 és 13:30 órai kezdéssel. Az előzetes bejelentkezés megkönnyíti a rendezést, ezért kérik, az érdeklődők a [email protected], illetve a [email protected] címen jelentkezzenek.

A PKKC sportolói az alapozást a Héraklész Fizikai Felmérővel zárták, amelyen több szép eredményt is elértek: 2. Bauer Máté Barnabás, 2. Szebeni Luca, 5. Kalauz Balázs, 3. Pintér Csaba, 6. Lipcsik Zalán. Az első vízi versenyük előtt megtartották a hagyományos edzőtábort Horvátországban, tíz napot töltöttek edzésekkel a Neretva folyón ideális időben, remek körülmények között.

– Március közepétől sorra szálltak vízre a fiatalabbak is, a kölyök korosztály után április első napjaitól már a gyermek és előkészítő korúak is Orfűn edzenek – mondta ifjabb Csaba András. – Múlt héten tartotta a Kammerer Zoltán Regionális Akadémia a regionális kölyök válogatott edzőtáborát, amelyen a tavalyi eredmények és a kiemelkedő edzésmunka alapján részt vehetett Gerencsér Botond, Pintér Csaba és Szalai Bálint is. Nagyon öröm számunkra, hogy a fiúk kitűnően teljesítettek a tábor alatt, felvették a versenyt a régió legjobbjaival.

A PKKC további eredményei.

Máramarosi Kupa, Tolna: 1. Szmrtyka Hannah–Vígh Vivien (Szekszárd), 1. Pintér Csaba, 1. Pintér Csaba–Gerencsér Botond, 2. Szmrtyka Hannah, 3. Csizmár Krisztián, 4. Révész Boglárka, 4. Gerencsér Botond, 5. Szalai Bálint, 5. Batki Csenge.

Kölyök válogató, Fadd-Dombori (2000 méter és 15 km): Pintér Csaba mindkét számban 1., Révész Boglárka 1. és 3. helyezés, Szalai Bálint 2. és 3. helyezés.

A Pintér Csaba és Gerencsér Botond alkotta páros első lett a Máramarosi Kupán