Címlap Sport Odacsaptak a ...

Odacsaptak a baranyai srácok: két meccs, hat pont idegenben!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon kellemes lehetett a hazafelé vezető út a PMFC és a Szentlőrinc NB II-es labdarúgócsapata számára is, hiszen mindkettő győzött idegenben!

A PMFC és a Szentlőrinc is nagyon nehéz mérkőzés elé nézett vasárnap délután, hiszen mindketten idegenben léptek pályára. A pécsiek patinás ellenféllel találkoztak, az ETO FC Győr vendégei voltak, de nem azzal foglalkoztak, hogy az ellenfél milyen múlttal büszkélkedhet (mondjuk a PMFC-nek is van mit felmutatnia az előző évtizedekből). Katona Levente góljával már a 18. percben megszerezték a vezetést, s ezt az előnyt a meccs végéig meg is tudták tartani, így nagyon értékes három pontot gyűjtöttek be! Fontos megjegyezni, hogy a pécsiek zsinórban a harmadik meccsüket nyerték meg, ilyenre nem volt még példa ebben a szezonban!

Hasonlóan remek eredményt ért el a másik baranyai NB II-es csapat, a Szentlőrinc is, ráadásul a forgatókönyv is szinte tökéletesen ugyanaz volt, mint az ETO Stadionban. A vendégek ugyanis Grumics Miroszláv góljával az első félidő közepén vezetést szereztek Soroksáron, s az 1-0-s eredményt végig meg tudták tartani! A Szentlőrinc zsinórban a harmadik meccsét játszotta idegenben, ami pokoli nehéz sorozat, ám négy ponttal zárta ezt az etapot – ez remek teljesítmény!

Egy osztállyal lejjebb, az NB III-ban is baranyai sikernek örülhettünk, ugyanis a Közép-csoportban a tabella élén álló HR-Rent Kozármisleny alaposan elpáholta az Iváncsát, a végeredmény 5-0 lett!

Az NB II-es eredmények: ETO FC Győr–PMFC 0-1, Soroksár–Szentlőrinc 0-1.

A tabella állása: 1. Szombathelyi Haladás 28 pont, 2. Vasas 27, 3. Kecskemét 26, …7. Szentlőrinc 20, 8. PMFC 18.