Címlap Sport Országos bajn...

Országos bajnok a Rátgéber Akadémia junior fiú csapata!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon eredményes vasárnap estéje volt a Rátgéber Kosárlabda Akadémiának, hiszen a junior fiú- és a serdülő leánycsapat is országos döntőt játszott, előbbi végül arany-, utóbbi ezüstérmes lett!

A 2003/2004-es fiú csapatot most már nyugodtan lehet aranygenerációnak nevezni. Két évvel ezelőtt, 2019-ben kadett korosztályban értek fel a csúcsra, országos bajnokok lettek. A csapat jórészt együtt maradt, s a kiváló szakmai munkának köszönhetően ezúttal a junioroknál szerezték meg az aranyérmet úgy, hogy az egyik legjobb játékos, a korosztályos válogatott Kazy Balázs sérülés miatt nem játszhatott.

A fiúk most is eljutottak a csúcsig

A Kmézics Zorán által irányított csapat remek teljesítményt nyújtott a döntőben, és végül 77-71-re nyert egy másik kiemelt sportakadémia, a DEAC KA legjobbjai ellen. A Rátgéber Kosárlabda Akadémia a második országos bajnoki aranyérmét szerezte meg ezzel a győzelemmel!

A bajnokcsapatnak járó kupa és az érmek mellett egyéni elismeréseket is kiérdemeltek az akadémia kosarasai. A döntő legértékesebb játékosa (MVP) Schmera Gergely lett. Az országos döntő All Star-ötösébe bekerült Schmera Gergely és Pifkó Bálint is, az NKA Pécs legjobbja pedig a döntőben Meszlényi Róbert volt.

Ugyanebben az időpontban szintén Budapesten a Rátgéber Kosárlabda Akadémia serdülő leánycsapata is döntőt vívhatott. Nekik végül nem sikerült megkaparintaniuk az aranyérmet, a Darazsak Sportakadémia 76-58-ra győzött, de az országos bajnoki második hely természetesen kiváló eredmény! Az All Star-csapatba beválasztották Felső Grétát, az NKA Pécs legjobbjának pedig a döntőben Subotic Milkát látták.

A lányok ezüstéremmel zárták a szezont

Két héttel ezelőtt, május közepén is éremnek örülhetett a Rátgéber Kosárlabda Akadémia egyik csapata. A kadett fiúk az alsóházból indulva, nagyon nehéz utat bejárva egészen a döntőig verekedték magukat, s végül ezüstérmesek lettek! A döntő All Star-ötösébe bekerült az NKA Pécs korosztályos válogatott játékosa, Árva-File Balázs.