Címlap Sport Rebrov tud va...

Rebrov tud valamit: a BL-csoportkör kapujában van a Ferencváros!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokan féltették a Fradit a Dinamo Zagrebtől, de a zöld-fehérek láthatóan nem tartottak jó nevű ellenfelüktől: 2-1-re legyőzték a horvát bajnokot, s ezzel eljutottak a Bajnokok Ligája-selejtező playoffkörébe. Innen már csak egy lépés a BL-csoportkör!

Szép volt, fiúk! Több ezer torokból zúgott volna ez a tegnap esti mérkőzés lefújása után, de a koronavírus-járvány miatt zárt kapus volt a találkozó. Kár érte. Persze a tévéképernyők előtt és a stadion mellett nagyon sokan szorítottak a Ferencvárosnak – a Fradi-sasnál úgy buzdították kedvenceiket a drukkerek, hogy a hangjuk behallatszott a Groupama Arénába!

A zöld-fehérek pedig mindent megtettek azért, hogy az értük szorítók jókedvűen mehessenek aludni. Az annak idején szárnyait a PMFC-ben bontogató Lovrencsics Gergő már a 2. percben vezetést szerzett, s bár Uzuni öngóljával a Dinamo az első félidőben egyenlített, az albán támadó később az ellenfél kapujába is betalált, kialakítva a 2-1-es végeredményt.

Mindez azt jelenti, hogy a Szerhij Rebrov által irányított Fradi idén is ott lesz legalább az Európa-liga csoportkörében! De, merjünk nagyot álmodni: miért ne jöhetne össze a BL-csoportkör?! A Ferencváros már kiejtette a svéd bajnok Djurgardent, a skót bajnok Celticet, most pedig a horvát aranyérmest is – ezek után jó esélye van a norvég bajnokkal szemben is. A következő ellenfél ugyanis a Molde lesz, amely büntetőkkel jutott tovább az azeri Qarabag otthonában.

Az Európai Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján azóta megjelent, hogy pontosan mikor kezdődnek majd a playoffkör mérkőzései. Eszerint az FTC a BL-főtáblára jutásért az első mérkőzését szeptember 23-án 21 órakor játssza Norvégiában, a visszavágóra pedig hat nappal később a Groupama Arénában kerül sor (szintén 21.00).

Fotó: Szabó Miklós