Címlap Sport Sajnos nagyon...

Sajnos nagyon nem megy a góllövés a PMFC-nek – kikapott a Pamacs

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Öt bajnokit védett végig kapott gól nélkül a PMFC kapusa, Helesfay Donát, a hatodikon a Budaörs egyszer betalált – s ez az egy gól pécsi vereséget eredményezett. A Szentlőrinc eközben pontot szerzett Dorogon. Szegeden elmaradt a meccs, mert a házigazdák nem engedték be a stadionba a vendégeket. Zajlik a (vírusos) sportélet.

A labdarúgó NB II. 9. fordulójában a PMFC ismét szép számú szurkolótábor előtt léphetett pályára saját otthonában. Sajnos hiába a sok drukker, a jó hangulat, a Budaörs megtréfálta a piros-feketéket: a 40. percben büntetőből vezetést szerzett, s ez az egy találat elég is volt a győzelemhez. A PMFC támadójátéka most sem volt elég éles, veszélyes, hatékony – a legutóbbi öt bajnokin mindössze két gólt lőttek a pécsiek, mindkettőt a Szentlőrincnek, az egyiket büntetőből, a másikat szabadrúgásból.

PMFC–Budaörs 0-1 (0-1)

Labdarúgó NB II., 9. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 2500 néző. Vezette: Káprály Mihály. PMFC: Helesfay – Króner (Óvári, a szünetben), Rácz L., Preklet – Sági, Grabant, Futó, Katona – Geiger (Hegedűs M., 65.), Tihanyi (Adamcsek, 60.), Kónya. Vezetőedző: Vas László. Budaörs: Kovács P. – Fényes, Kékesi, Tamás O. – Menyhárt, Molnár Cs., Petneházi, Marques-Airosa – Pethő (Zsidai, 71.), Horváth E. (Sajbán, 62.), Molnár T. (Horváth R., 80.). Szakmai igazgató: Bognár György.
Gólszerző: Pethő (40. – 11-esből).

A Szentlőrincre nagyon ráfért már a sikerélmény, legutóbbi két bajnokiját ugyanis elbukta. Marián Sluka együttese ennek megfelelően nagyon odatette magát Dorogon, sok dolga volt mindkét kapusnak, de végül nem született gól egyik oldalon sem, ami egy pontot eredményezett a vendégeknek.

Dorog–Szentlőrinc 0-0

Labdarúgó NB II., 9. forduló. Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 600 néző. Vezette: Rúsz Márton. Dorog: Mursits – Nyíri, Berkó, Rjasko, Zabari (Beliczky, 55.) – Zuigéber, Lénárt – Tóth B., Mészáros Á. (Kovács M., 66.), Papp M. – Girsik (Vígh, 69.). Vezetőedző: Németh Szabolcs. Szentlőrinc: Slakta – Czuczi, Havas, Keresztes, Forgács – Hleba – Harsányi, Sinkovits (Törőcsik, 60.), Kapronczai (Kondor, 83.), Nagy B. (Vajda, 60.) – Sili. Vezetőedző: Marián Sluka.

További eredmények: Soroksár–Szombathelyi Haladás 2-1, DEAC–Kazincbarcika 0-1, Kaposvár–DVSC 1-3, Ajka–Siófok 1-1, Vasas–Szolnok 1-1, ETO FC Győr–Békéscsaba 0-0, Nyíregyháza–Csákvár 2-1, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Gyirmót FC Győr mérkőzés elmaradt.

Szegeden megakadályozták egy gócpont kialakulását

Érdekes, a jelenlegi helyzetre abszolút jellemző ok miatt maradt el a Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Gyirmót FC Győr mérkőzés. A szegediek ugyanis a saját játékosaik és a szurkolók védelmében nem engedték be a stadionba a vendégcsapatot.

„A gyirmótiak kedden, a mérkőzésre utazva, a csapatbuszon Kecskemétnél tudták meg, hogy két játékos hétfői koronavírus-tesztje pozitív lettEzt a két labdarúgót visszafordították, a csapat és a szakmai stáb többi tagja azonban folytatta útját Szeged felé, amelyet nagy felelőtlenségnek tartunk, ugyanis így náluk egy csapatnyi kontaktszemély „keletkezett”. A gyirmótiak aztán az edzőpályánkon edzettek, mi pedig véletlenül, ma tudtuk meg a történteket. Amikor szembesítettük a gyirmótiakat ezzel, a klub vezetői elismerték a tényt. A stadionunkba ezért nem engedtük be őket és közöltük velük, hogy a csapatunk és a nézők egészségének védelmében nem játszható le a találkozó. Tulajdonképpen ezzel megakadályoztuk egy gócpont kialakulását” – mondta a Nemzeti Sportnak dr. Thurzó Balázs, a szegediek csapatorvosa.