Címlap Sport Segélykiáltás...

Segélykiáltás Komlóról – úgy tűnik, elég nagy a baj!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közösségi oldalán kér anyagi segítséget a Sport36-Komló NB I-es férfi kézilabdacsapata! A koronavírus-járvány nem csak egészségügyileg, hanem pénzügyileg is megrogyasztotta a kék-fehéreket – bíznak benne, hogy felhívásuk hatására sokan melléjük állnak.

A jó hír a komlói kék-fehéreknél az, hogy egy játékos kivételével mindenki negatív tesztet produkált, így az érintettek kijöhetnek a karanténból. Ez eddig szuper!

Hosszú út vezet azonban még odáig, hogy a csapat újra bajnoki mérkőzésen léphessen pályára. Az új egészségügyi protokoll ugyanis szigorú szabályokat ír elő – a játékosok egészsége érdekében –, ezek betartása pedig jelentős többlet terhet ró a klubra.

– Többek között olyan egészségügyi vizsgálatokon kell átesniük a játékosoknak, amelyek igen sokba kerülnek, s ezeket érthető okokból nem terveztük be a költségvetésünkbe. Emellett drága eszközöket is be kellene szereznünk, például Polar-rendszert a hozzá kapcsolódó számítógépes háttérrel, valamint rehabilitációs eszközöket. Erre ilyen hirtelen nincs anyagi forrásunk, ezért választottuk a segítségkérés eme formáját. Mindezek nélkül egész egyszerűen nem tud visszajönni a csapat a bajnokságba – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Szigeti Szabolcs, a komlóiak ügyvezető igazgatója.

A komlóiak kibocsájtottak egy támogatói bérletet, amelyet 12 ezer forintért lehet megvásárolni, emellett várják olyan vállalkozások, cégek jelentkezését, amelyek a felhívásuk hatására melléjük állnak ebben a nehéz helyzetben.

– Két számot mondanék: a koronavírus-járvány miatt a 2020-as költségvetésünkből 22 millió forint támogatás hiányzik, továbbá a kialakult helyzet 10 milliós többletkiadást jelent. Ezt nagyon nehéz jelen szituációban pótolni. Hangsúlyoznám, hogy a fizetésekre kényesen ügyelünk, nincsenek elmaradásaink, csúszásaink, és a működésünkhöz is megvan az anyagi fedezet. Csak a fentebb említett váratlan kiadásokra nem készültünk, nem készülhettünk.

Nagyon sok sportegyesületnél meghúzták a nadrágszíjat a járvány első hulláma során, nem volt kivétel a Sport36-Komló sem. Akkor, március és június között átmeneti jelleggel átlagban 30 százalékkal csökkentették a béreket.

A komlói kék-fehérek számára egyébként jól indult a bajnokság, hiszen az első meccsüket megnyerték, hazai pályán verték az Egert. Utána, szeptember 9-én Orosházán egy góllal kikaptak – aztán beütött a krach, nem kímélte őket a járvány (a Pécs Aktuál is foglalkozott a témával: https://pecsaktual.hu/sport/elmarad-elmarad-elmarad-jatszik-a-virus-a-sportban/), s azóta elmaradt a Tatabánya és a Balatonfüred elleni meccsük is.

Kiemelt kép: Péter Szabó Zoltán

A komlóiak segítségkérő felhívása:

https://www.facebook.com/komlosportkft/photos/a.938897589505581/3453892898006025/