Címlap Sport Senki sem csi...

Senki sem csinálja olyan jól, mint a kozármislenyi srácok!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csodálatosan szerepel a HR-Rent Kozármisleny labdarúgócsapata az NB III. Közép csoportjában: tizenöt forduló után is veretlenek a srácok, naná, hogy ezzel a tabella élén állnak. Nagyon úgy tűnik, hogy jövőre három baranyai lesz a második vonalban!

Csak a szokásos, sommázta az egyik mislenyi szurkoló, amikor megtudta, hogy kedvenc csapata megint győzött (az MTK II. otthonában nyert 3-0-ra). Való igaz, amióta elkezdődött a 2021/2022-es szezon, ez a módi a HR-Rent Kozármislenynél: tizenöt bajnokijukból tizenkettőt megnyertek!

Nem semmi! Rögtön tegyük hozzá, a további három meccsen sem kaptak ki, mindegyiken szereztek egy pontot (így 39-nél járnak), vagyis még mindig veretlenek. Az egész országban egyedüliként az NB-s mezőnyt illetően! Hasonló teljesítményre az NB III. Keleti-csoportját vezető Kazincbarcika volt képes, amely tizenöt meccsen 40 pontig jutott egy vereséggel, a második helyezett BKV Előre pedig két zacskóval 39-nél jár, míg a Nyugati csoport éllovasa, a BVSC egy vereséggel 38 pontos.

A mislenyi fiúk tehát magabiztosan menetelnek, és ennek az útnak a végén várhatóan a másodosztályban fognak kikötni, ott, ahol jelenleg a PMFC és a Szentlőrinc is vitézkedik. S hogy minek köszönhető ez a remek szereplés?

Magyar Márk klubigazgató (balra) Végi Jenő masszőrrel

– Nagyon fontos, hogy a tulajdonosnak, Feleki Attilának köszönhetően biztos anyagi háttérrel rendelkezünk, amit ígérünk, azt be is tartjuk. Rögtön hozzáteszem, mindez nem azt jelenti, hogy kolbászból lenne nálunk a kerítés! – fogalmazott Magyar Márk, a mislenyiek klubigazgatója. – A negyedik szezonomat kezdtem a klubnál, s amióta itt vagyok, folyamatosan építgettük a keretet. Akikre szükségünk volt, azok általában maradtak, akik pedig távoztak, azoknak a helyére mindig úgy tudtunk erősíteni, hogy azzal előrébb léptünk. A folytonosság és a tudatosság a jellemző ránk.

Nem mellesleg érkezett egy olyan vezetőedző is, aki csodára képes ezzel a csapattal – persze ezt nem szeretnénk elkiabálni, elvégre messze még a szezon vége. Aczél Zoltán abszolút passzol ebbe a családias, remek közegbe, mindenkivel megtalálta a közös hangot, emellett nagyon magas szintű szakmai munkát végez, aminek köszönhetően jönnek a jó eredmények.

– Az ő érkezése emelt még egy szintet! Szakmailag és emberileg is csak jókat tudok róla mondani, a fiúk is imádják. Jellemző, hogy amikor szóba került, hogy az NB I-es Zalaegerszeg esetleg elvinné tőlünk, három-négy játékos is bejött hozzám, s azt kérték, ne engedjük el! Aczél Zoltán valóban első osztályú edző, nagyon sokat dolgozik, sokat is követel a csapattól, de ennek ellenére kiváló a hangulat. Azért ez elég sokatmondó.

Aczél Zoltán szerződtetése aranyat érhet – szó szerint

A húszcsapatos Közép csoportban lassan a feléhez ér a bajnokság, most már világosan látszik, milyenek az erőviszonyok, ki mire számíthat a folytatásban. Az biztos, hogy ha nem történik nagy baj, nem szól közbe mondjuk a Covid, nem mellesleg a HR-Rent Kozármisleny az eddigiekhez hasonló teljesítményt nyújt, akkor valószínűleg bajnoki címet ünnepelhetnek majd a kisvárosban. Ami pedig NB II-es indulást érne…

– A bajnokság előtt az volt a cél, hogy a dobogón végezzünk. Persze most, hogy itt tartunk, már nem érnénk be ennyivel, meg akarjuk nyerni a bajnokságot! Nem adhatjuk alább! A télen szeretnénk megint erősíteni egy kicsit, látjuk, hogy hol van rá szükség. Én nagyon bízom benne, hogy sikerül az első helyen végeznünk, ha pedig ott vagyunk, el kell vállalni a feljutást! A Szentlőrinc a példa arra, hogy csilliárdok nélkül is össze lehet rakni egy bentmaradó csapatot az NB II-ben.

Egy a sok közül: kozármislenyi gólöröm

Fotók: Csobán Róbert