Címlap Sport Somogyba utaz...

Somogyba utaztak a baranyai szurkolók – ikszelt a Szentlőrinc a PMFC-vel

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kaposváron rendezték meg az NB II-es baranyai focirangadót, amelyen a helyzetek és a játék alapján a házigazda Szentlőrinc közelebb állt a győzelemhez, de a vége 1-1-es döntetlen lett.

Miért is kellett Kaposvárra menni ahhoz, hogy láthassuk az NB II-es baranyai rangadót? Azért, mert a házigazda Szentlőrinc saját stadionjában felújítják a pályát – amíg a munkálatok tartanak, addig nem játszhat otthon Marián Sluka együttese. A lőrinci drukkerek nagyon remélik, hogy a 15. fordulóban esedékes (november 7.), DVTK elleni meccsen már nem kell utazniuk.

Helyzetek voltak, gól nem az első félidőben

Most viszont mindenki útra kelt, jöttek szurkolók Lőrincről és Pécsről is. Nem fáztak a lelátón, annyi szent, pokoli hőség volt a fél hatos kezdéskor, ennek ellenére elég pörgős volt a mérkőzés. Persze, ki ne csipkedné magát egy Szentlőrinc–PMFC-n?! Agilisan kezdtek a vendégek, volt egy-két melegebb szituáció a lőrinci 16-oson belül, de aztán rendezték a sorokat a hazaiak. A 7. percben Tamás László, a 16.-ban pedig Bányai Péter szerezhetett volna vezetést nekik – utóbbi gyakorlatilag ziccert hibázott. A túloldalon Marques-Airosa találhatott volna be, de nem találta el a kaput, miként Havas fejese sem, Bányai pedig nem sokkal később centikkel maradt le Harsányi labdájáról.

A szünetben 0-0-ra állt a mérkőzés, ami egyik csapatnak sem volt jó. A PMFC-től nagyon keveset láttunk támadásban, a Szentlőrinc pedig nem használta ki a helyzeteit – egyik vezetőedző sem lehetett elégedett.

A szentlőrinci vezetésre hamar jött a pécsi válasz

A második félidőre a cseréknek köszönhetően javult a PMFC támadójátéka, a Szentlőrinc pedig kevesebbszer jutott el Helesfay kapujáig – ennek ellenére Marián Sluka együttese ekkor szerezte meg a vezetést. Nem sokáig örülhettek a lőrinciek, mert ritka nagy góllal egyenlített a pécsi csapat: ekkora dugót az NB I-ben sem nagyon lőnek, amekkorát Adamcsek vágott a bal felsőbe. A hátralévő bő húsz percben már nem született több találat, így aztán maradt az 1-1, amivel senki sem lehetett maradéktalanul boldog.

Szentlőrinci oldalon elsősorban azon keseregtek, hogy több helyzetük volt, ám csak egyszer találtak be, nem mellesleg hiába vezettek, akárcsak Szolnokon, most sem tudták megtartani az előnyüket. Két meccs, két pont: nem olyan rossz, de a négy sokkal jobban nézne ki.

A pécsiek pedig nyilván sokkal többre számítottak a bajnokság első két mérkőzésén. A Haladás elleni hazai kudarc után most javítani akartak, ami csak félig-meddig sikerült. Az első félidei produkció ráadásul elég elgondolkodtató volt – a szünet utáni pozitívumokra viszont lehet építeni.

Kemény csata volt, mindkét csapat nagyot küzdött

Így látta a két vezetőedző!

Marián Sluka: – Harcos és jó mérkőzés volt, amely után maradt bennem némi hiányérzet. Amit elterveztünk, azt kilencvenkilenc százalékban megvalósítottuk, tudatosan, szervezetten futballoztunk, és az első félidőben teljes mértékben lefociztuk a Pécset, sajnos a három kidolgozott helyzetünk egyikét sem értékesítettük. A szünetben érkezett a PMFC legjobb támadója, akire hiába hívtam fel külön a figyelmet, az egyik szituációban nem tudtuk levédekezni. Nagy kár érte, mert szerintem megérdemeltük volna a győzelmet. Gratulálok a csapatomnak, a helyes úton járunk!

Vas László: – Emocionális mérkőzés volt sok párharccal, küzdelemmel. Igazából nem a játék domborodott ki, hanem a küzdés és a harc. Fájó egy kicsit, hogy görcsösek voltunk ismét, nem mertük játszani a játékunkat, sok hibával játszottunk, és sok olyan ki nem kényszerített hibát vétettünk, amelyekből a Szentlőrincnek helyzetei adódtak. Az első félidőben úgy jöttünk be, hogy megúsztuk azt, amit a Szombathely ellen nem. Ettől függetlenül dolgoztak a fiúk, de nem szabad, hogy ez a görcsösség rajtunk maradjon, mert különben problémáink lesznek. Biztos vagyok benne, hogy kilábalunk ebből a hullámvölgyből, és megyünk előre, mert kőkeményen dolgoznak a hétköznapok folyamán is! Az 1-1-es döntetlen nem boldogít, hiszen mindig a győzelemért lépünk pályára. Ki fogjuk javítani, ami nem működik.

Szentlőrinc–PMFC 1-1 (0-0)

Labdarúgó NB II., 2. forduló. Kaposvár, 350 néző. Vezette: Kovács Imre (Huszár Balázs, Kiss Balázs). Szentlőrinc: Hajagos – Erdélyi, Keresztes, Tamás L., Németh – Havas, Jancsó (Szinanovics, 70.) – Harsányi (Cenaj, 70.), Grumics (Törőcsik, 89.), Maduka (Kiss-Szemán, a szünetben) – Bányai. Vezetőedző: Marián Sluka. PMFC: Helesfay – Sági (Kónya D., a szünetben), Dávid Z.,Rácz, Katona – Svedjuk, Futó (Bartha, 70.), Hursán (Tölgyesi, 70.), Marquez-Airosa (Grabant, 61.) – Geiger, Bíró (Adamcsek, a szünetben). Vezetőedző: Vas László.

Gólszerzők: Bányai (65.), ill. Adamcsek (70.).