Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tavalyi ezüstérem után idén is a második helyen végzett a PEAC korábbi játékosaira épülő öregfiúkcsapat az immár ötödik alkalommal megrendezett Masters Handball World Cupon. A döntőben egy lengyel ellenfél fogott ki a pécsieken.

Kétségtelen: ez az év egyik legjobban várt sporteseménye számukra! A PEAC-öregfiúk 2017-ben voltak először a Masters Handball World Cupon, s azóta semmi pénzért nem hagynák ki a rendezvényt: nemcsak jól érzik magukat rajta, hanem rendre remek eredménnyel is térnek haza, bizonyítják, hogy a sokadik iksz környékén is konyítanak a kézilabdához.

– Az IHF által szervezett szenior-Európa-bajnokságra sosem tudtunk kijutni vidéki csapatként, ezért nagyon örültünk neki, amikor először megszervezték ezt a tornát – fogalmazott a Pécs Aktuál megkeresésére Lipcsik Zoltán, a PEAC PTKE Old Boys játékosa és csapatvezetője. – Nagyon erős mezőny jön össze évről évre, a világ minden tájáról érkeznek csapatok, tavaly például jöttek brazilok és, valamint a Közel-Keletről is akadt induló, az ukránok pedig a szeniorválogatottal szoktak részt venni, ami egy nagyon jó együttes.

Az említett ukrán csapat idén érthető okokból nem tudott eljönni Omisba, a tavaly második helyen végzett pécsiek pedig úgy voltak vele, hogy akkor megpróbálnak élni a lehetőséggel, és megcélozták a tornagyőzelmet. A döntőig sima is volt az út, hiszen a csoportmeccsek során egy lengyel, egy litván és egy olasz együttest is legyűrtek, az utolsó körben pedig „elengedték” a románok elleni derbit, hadd legyenek a kulcsjátékosaik frissek az aranycsatára. De ez sem volt elég…

– A döntőben az a lengyel csapat várt ránk, amely a másik csoportban mindenkinél legalább négy góllal jobb volt. A kispadjuk hosszabb volt, és szemlátomást súlyban sem tudtuk felvenni velük a versenyt, viszont jól megválasztott taktikával egy hallatlanul izgalmas mérkőzésre kényszerítettük őket. Az utolsó másodpercig nyílt volt a csata, végül egygólos vereséget szenvedtünk. Bár a lefújás utáni másodpercekben csalódottak voltunk, ahogy közeledett a díjátadó ünnepség, ennek nyoma sem maradt, és őszinte elégedettséggel vettük át a kupát és az érmeket! – mondta Lipcsik Zoltán, majd hozzátette, köszönik a PEAC és a Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület támogatását.

A pécsiek eredményei az 50+ kategóriában: PEAC PTKE Old Boys–HT Poznan (lengyel) 10-8, PEAC PTKE Old Boys–Kauno Azuolas (litván) 9-7, PEAC PTKE Old Boys–Roma Handball (olasz) 11-8, PEAC PTKE Old Boys–Aloha RO (román) 4-14. Döntő: PEAC PTKE Old Boys–MHT Pabianice (lengyel) 7-8.

A csapat tagjai: Bánhidi Pál, Brunner Béla, Kemenes Tamás, Balog Zoltán, Gelb Zoltán, Kemenes Péter, Jedlicska Zsolt, Hoffmann Ákos, Kasza Gábor, Jaczkó László, dr. Warta Vilmos, Somogyi Kornél, Pók Csaba, dr. Monori Tamás (játékosedző), Lipcsik Zoltán.

A pécsiek másik csapata a 35+ kategóriában a csoportja harmadik helyén végzett.

Jedlicska Zsolt a második helyezettnek járó díjjal – amit egy horvát szobrászművész készített
Lehet, hogy ez egy öregfiúk torna, de látszott, hogy itt is mindenki győzni akar: Balog Zoltán tör át mindenen és mindenkin