Címlap Sport Szinte sírt T...

Szinte sírt Tolja bácsi, a legendás pécsi edző

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Könnyekig meghatódott és alig találta a szavakat dr. Petrov Anatolij, miután ünnepélyes keretek között, a 80. születésnapja alkalmából róla nevezték el az ANK uszodáját.

Amikor interjút akartunk készíteni vele, mindig az volt a legegyszerűbb, hogy elmentünk szépen az ANK uszodájába. Mérget lehetett rá venni, hogy ő ott van.

Évtizedeket húzott le a medence mellett, elképesztő kitartással – s nem mellesleg hatalmas szeretettel sportága, az úszás iránt. Máshogy ezt nem is lehetett volna csinálni.

Bár Tolja bácsi híres volt a szigoráról, mindent elmond, hogy rengeteg tanítványa volt ott az ünnepségen, köztük a legeredményesebbek, a paralimpiai bajnok Pásztory Dóra és Sors Tamás, valamint az Európa-bajnok Jakabos Zsuzsanna. Mindhárman nagy szeretettel beszéltek korábbi mesterükről, aki ugyan sokszor adott nekik kőkemény, már-már teljesíthetetlennek tűnő feladatokat, mégis mindig megbirkóztak velük – és pont ettől váltak azzá, amik: bajnokokká.

Petrov Anatolij neve pedig rajtuk keresztül forrt eggyé a pécsi úszósporttal.

https://www.facebook.com/pecsaktual/posts/174884117426699