Címlap Sport Szombaton baj...

Szombaton bajnoki rajt, úgyhogy: hajrá, Bányász!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szurkolóknak nem kell tovább várniuk, a hétvégén megkezdi bajnoki szereplését a Sport36-Komló NB I-es férfi kézilabdacsapata. A kék-fehérek szombaton (18.00) az Egert fogadják.

Az utóbbi években van egy komlói szokás. Nem túl jó. Épp ezért itt az ideje, hogy megszakítsák: az első bajnokit rendre elveszítik a kék-fehérek.

Na de: a szombati ellenfelet, az Egert viszont rendszeresen megverik. Most, a 2020/2021-es bajnoki szezon rajtján sem lehet más a cél, akár csikorgó, akár sziporkázó játékkal, de meg kell szerezni a két pontot. Sőt, minél gyorsabban minél többet kell gyűjteni, mert ki tudja, mit hoz ez az idény, amely felett ott lebeg a koronavírus-járvány – nem véletlen, hogy a szövetség december közepéig alaposan besűrítette a programot, a komlóiakra tizennyolc (!) bajnoki vár. Vagyis mindössze nyolc marad tavaszra. Ha a vírus nem szól közbe.

– Biztosan nehéz lesz ez a következő bő három hónap, de minden csapatra ugyanez vár – fogalmazott a Pécs Aktuálnak Kilvinger Bálint, a Sport36-Komló vezetőedzője. – A felkészülésünk rendben volt, s bár az edzőmeccsekből nem szoktam messzemenő következtetéseket levonni, azért nem baj, ha nyer az ember. Mi egész jó formát mutattunk ezeken, szóval bizakodó vagyok a rajtot illetően. Az Eger ellen hazai pályán nyernünk kell a nyitányon, de nem csak ez a mérkőzés nagyon fontos számunkra, hanem a következő is, amikor az Orosháza vendégei leszünk.

Az eddigi eredmények: Veszprém–Budakalász 35-24, Veszprém–Csurgó 40-21, Orosháza–Szeged 22-39.

Cikkünk végén íme egy kis ízelítő, hogy miért is olyan különleges, fantasztikus hely a komlói katlan. Érdemes megnézni!