Címlap Politika Kunhalmi Ágne...

Kunhalmi Ágnes legyőzte Tóth Bertalant!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mesterházy Attila és Kunhalmi Ágnes is nagyságrenddel népszerűbb, illetve ismertebb Tóth Bertalannál – derül ki Republikon Intézet felméréséből. Tóth Kunhalmival közösen indul az MSZP közelgő tisztújító kongresszusán a társelnöki posztért, míg az egyelőre egyedül aspiráló Mesterházy már jelezte, hogy ő is szívesen vezetné a pártot Kunhalmival közösen – írja a Magyar Nemzet.

Szeptember 19-én tartja tisztújító kongresszusát az MSZP, amelyen egyelőre Tóth Bertalan jelenlegi elnök, illetve Kunhalmi Ágnes választmányi elnök indul közösen a társelnöki posztért. Megméreti magát ugyanakkor Mesterházy Attila is, akinek egyelőre nincsen női társelnökjelöltje, ám az egykori pártelnök már jelezte, hogy ő is szívesen vezetné a pártot Kunhalmival közösen.

A szocialistáknak rendszeresen belső felméréseket készítő Republikon Intézet legfrissebb kutatása szerint Kunhalmi 44 százalékos népszerűségnek és 61 százalékos ismertségnek örvend, míg Mesterházy az ugyancsak 44 százalékos népszerűségen túl 72 százalékos ismertséget mondhat magáénak. Tóth Bertalan, az MSZP jelenlegi elnöke mindössze 38 százalékos népszerűséggel és csupán 37 százalékos ismertséggel bír.

Tény: hogy Tóth Bertalan vezetése alatt az MSZP elérte eddigi mélypontját, a legutóbbi felmérések szerint a szocialisták nem biztos, hogy bejutnának az Országgyűlésbe.