Címlap Sport Új néven, új ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jelentősen kicserélődött kerettel kezdi meg a felkészülést a szezonra az új névadó szponzor miatt nevet is változtató komlói élvonalbeli férfikézilabda-csapat.

Katzirz Dávid klubigazgató szerint a klub mind szakmailag, mind gazdaságilag stabil, ugyanakkor mivel Marosán György vezetőedzőnek sok új játékossal kell dolgoznia, az érkezők beilleszkedéséig türelemre is szükség lehet. A cél az, hogy egy harcos, a végsőkig küzdő csapat legyen a komlói, amely az élvonal biztos bennmaradói között lesz a szezon végén.

A klubtól kilenc játékos távozott az elmúlt idény végén, köztük voltak olyanok, akiket elengedtek, akikkel nem sikerült megállapodniuk, illetve akik menni akartak. Az érkezőktől elvárás, hogy emberileg tudjanak passzolni egymáshoz, az egyesülethez, a komlói emberekhez, legyenek sikeréhesek, s az utolsó másodpercekig küzdjenek a pályán.

Katzirz az érkezőkről részletesen is beszámolt: a jobbátlövő posztra a cseh bajnokság egyik legjobb góllövője érkezik a szlovén Tim Jenko Bogdanic személyében, míg az új irányító a fiatal szerb Aleksa Veselinovic lesz. A beállós posztra a horvát Matko Rotim érkezett, míg Szigetszentmiklósról a balátlövő posztra Váczi Milán kerül a klubhoz. A balszélső Menyhárt Máté a Gyöngyös csapatától jött Komlóra, míg a kapus posztra a magyar-amerikai kettős állampolgár Merkovszki Pál, az Egyesült Államok válogatottjának korábbi tagja kerül a városba.
Szögi Balázs, a klubot működtető Komló Sport Kft. ügyvezetője azt mondta, az elmúlt szezon sok kérdőjellel zárult, de mára mind a játékosállomány, mind a menedzsment és a szponzori kör végleges formát öltött.

A klub vezetői már aláírták a szponzori szerződést a csapat új névadójával, így az együttes a Carbonex Kft. nevét veszi fel. Bódi Dezső, a cég ügyvezető igazgatója – aki korábban maga is játszott, majd dolgozott a kézilabda-szövetségben főtitkárként is – elmondta: a Carbonex Kft. 31 éve alakult, szénkereskedelemmel, szénosztályozással, szállítmányozással foglalkozik, a támogatással pedig szeretnének hozzájárulni a csapat fejlődéséhez.

(MTI, fotó: Facebook/Carbonex-Komló)