Címlap Sport Vihar miatt T...

Vihar miatt Törökországban ragadt a pécsi női kosárcsapat!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerda délután Európa Kupa-meccset játszott az NKA Universitas PEAC Törökországban, az ankarai Nesibe Aydin otthonában. A vereség várható volt, a házigazdák ugyanis egyértelműen jobbak, arra viszont senki sem számíthatott, hogy egy kiadós vihar és az ebből adódó káosz miatt a fővárosban ragadnak a pécsi lányok!

A gépnek csütörtökön 19.25-kor már landolnia kellett volna a Liszt Ferenc Repülőtéren, rajta a pécsi női kosárlabdacsapattal. De a szerdán Ankarában Európa Kupát meccset játszó NKA Universitas PEAC nem érkezett haza – továbbra is a török fővárosban dekkol, és a Turkish Airlines vendgészeretetét élvezi.

– Ma 15.50-kor indult volna a gépünk Isztambulba. Kedden azonban ott vihar tombolt, ami miatt néhány órára le is zárták a repteret, és akkor áthelyeztek minket egy másik gépre, hogy időben Ankarába érjünk, vagyis belenyúltak a foglalásunkba. Ez pedig később visszaütött, gyakorlatilag törlődött a foglalásunk, így nem tudtunk felszállni a tervezett gépre és ittragadtunk – mesélte a Pécs Aktuálnak Ankarából, a reptér melletti IBIS hotelből Éles Péter csapatmenedzser.

A csapatnak szerencsére semmi baja, a Turkish Airlines gondoskodik a pécsi különítményről. Holnap, vagyis pénteken az eredeti időpontban indulnak Ankarából, vagyis ha minden jól alakul, kereken egy napot veszítenek a vis maior helyzet miatt. A pénteki edzés kimarad, amit talán nem is bánnak a lányok. Vasárnap viszont újra meccs van, a Csata érkezik a Lauber Dezső Sportcsarnokba, így a felkészülést mindenképpen megzavarja ez a török kaland.

– Az biztos, hogy ez nem a mi túránk volt! Kezdve az ideutazással, folytatva a mérkőzéssel, ami nagyon nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, megkoronázva egy „majdnem visszaúttal”. De a lényeg, hogy holnap, reméljük, otthon leszünk! – mondta Wentzel Nóra, a pécsiek fiatal felnőtt válogatott játékosa.

A pécsi női kosárlabdacsapat, nem mellesleg, nagy sikert ért el azzal, hogy a második számú európai kupasorozatban, az Európa Kupában megnyerte mindhárom hazai meccsét a csoportjában, ezzel a harmadik helyen végzett és továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba.