Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon jó formában vannak, bivalyerősek a PTE PEAC sárkányhajósai: az egyetemi világbajnokságon már a harmadik érmüket szerezték, ezúttal 500 méteren 20-as hajóban lettek másodikak!

Egyetlen csapat, a kanadai volt csak jobb a PTE PEAC egységénél 500 méteren. Az Egyesült Államokban, Sarasotában zajló egyetemi világbajnokság ötödik napján is bomba formában voltak a pécsiek, hiszen a 20-as hajóval odaértek a dobogóra – a második helyen végeztek, megelőzve a házigazdákat.

Hári József csapatvezető szerint hatalmas tisztelet övezi a pécsi sárkányhajósokat, mindenki elismeri a teljesítményüket. A többszörös világbajnok kanadai és amerikai egyetem csapata is felemelt lapátokkal állt sorfalat, és így köszöntötte az ezüstérmes magyarokat.

A világbajnokságon 2000 méteres távon ezüstéremmel nyitottak a Pécsi Sárkányok, majd 200-on nem találtak legyőzőre, elsőként értek célba. A sarasotai versenyen gigantikus a mezőny, 150 csapat nevezett, mintegy 3000 versenyző ül hajóba!