Hatalmasat csatázott egymással a PMFC és a Szentlőrinc, végül a fehérmezes lőrinciek örülhettek a továbbjutásnak
Címlap Sport Volt itt mind...

A Magyar Kupa harmadik fordulójában összefutott egymással a PMFC és a Szentlőrinc labdarúgócsapata, s ahogy egy ilyen megyei rangadóhoz illik, nem számított, ki melyik osztályban szerepel: a rendes játékidő 3-3-as döntetlennel ért véget. A hosszabbításban sem született döntés, a szombat estébe nyúló büntetőkkel végül a lőrinciek jutottak tovább.

Nagy kár, hogy hirtelen a nyár után jött a tél, mert különben biztosan sokkal többen lettek volna kíváncsiak erre a megyei rangadóra. A negyven fokot váltó tízfokos hidegben mindössze kétszázötvenen jöttek ki a kupameccsre – le a kalappal a szurkolók előtt.

Aki ott volt, biztosan nem bánta meg, hogy szombat délutánra ezt a mérkőzést választotta programnak! Mondjuk a pécsi szurkolók a hatodik percben a pokolban érezték magukat, elvégre már 0-2 volt az állás, és úgy tűnt, az NB II-es lőrinciek fél kézzel elintézik az NB III-as PMFC-t. Nem így történt. Aczél Zoltán együttese ugyanis összeszedte magát kétgólos hátrányban, már az első félidőben sokat tett azért, hogy faragjon hátrányából, ami a hajrában össze is jött (1-2).

A második félidő eleje a vendégeké volt, akik Tóth-Gábor Kristóf révén ismét kétgólosra növelték előnyüket (1-3). De ezzel még nem volt vége! A pécsi srácok ugyanis ettől sem zuhantak össze, amiért le a kalappal előttük. Mentek előre becsülettel, aminek meg is lett az eredménye: Bachesz gólja visszahozta a reményt (2-3), Tóth Zoltán pedig hosszabbításra mentette a meccset (3-3).

Kész szerencse, hogy bajnokit nem rendeznek a következő pár napban – mindkét csapatot alaposan megdolgoztatta a mély talajú pálya. A ráadásban a lőrinciek voltak veszélyesebbek, Varasdinak akadt is egy bravúrja, de gól nem született, így aztán jöhettek a tizenegyesek! A büntetőknél aztán a vendégek voltak a higgadtabbak, akik végül továbblőtték magukat a negyedik körbe.

PMFC–Szentlőrinc 3-3 (1-2, 3-3) – büntetőkkel 4-5

Labdarúgó MOL Magyar Kupa, 3. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 250 néző. Vezette: Kovács Gábor (Máyer Gábor, Ring Kevin). PMFC: Varasdi – Sági (Bor, a szünetben), Ikonomou, Preklet, Füredi – Zvara (Bachesz, a szünetben), Rabatin – Szalánszki (Wirth, 80.), Bukovics (Tóth Z., 66.), Fejős (Vas, 76.) – Daru (Miklós P., 113.). Vezetőedző: Aczél Zoltán. Vezetőedző: Aczél Zoltán. Szentlőrinc: Gyurján – Szekszárdi T. (Poór, 91.), Szekszárdi M. (Keresztes, 63.), Dinnyés, Stifter – Medgyesi (Kiss-Szemán, a szünetben), Rab – Bőle (Helesh, 66.), Nagy R. (Novák, a szünetben), Hajdú (Bíró, a szünetben) – Tóth-Gábor. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gólszerzők: Rabatin (42.), Bachesz (75.), Tóth Z. (89.), ill. Dinnyés (3.), Rab (6.), Tóth-Gábor (51.).