Címlap Sport VOLT ALGA, NI...

VOLT ALGA, NINCS ALGA! Elnézést kért a pécsiektől a PSN, a város azt ígéri, hogy nemsokára helyreáll a rend

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minden erőfeszítés ellenére hetek óta nem tudták már rendesen kiporszívózni Pécs egyetlen 50 méteres medencéjét a Hullámfürdőben. Így az olimpikonjaink és az úszni vágyók medencéje csúnyán bealgásodott - írtuk meg kedden.

A medence

Öröm az ürömben, hogy miután képekkel is bemutattuk a szomorú állapotot, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. gyorsan reagált és közleményben tudatta, hogy meg is rendelték az új porszívót. Emellett elnézést kértek a kellemetlenségért. Péterffy Attila sajtóreferense is válaszolt kérdéseinkre. Azt ígérték, napokon belül helyreáll a rend. Alább szó szerint közöljük a két kommünikét.

Ez a PSN Zrt. által kiadott közlemény:

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy a medenceporszívó meghibásodása miatt a sportmedencében algaképződés indult meg, ami miatt a medence alján zöld elszíneződés tapasztalható.

Ez a vízminőséget nem befolyásolja, csupán esztétikailag jelent problémát. A vízminőség hatósági ellenőrzése folyamatos. A meghibásodott medenceporszívó javításáról haladéktalanul gondoskodtunk, azonban sajnos néhány nap után azt a visszajelzést kaptuk, hogy a berendezés nem javítható. Ezt követően megrendeltünk egy új medenceporszívót, ami a holnapi napon érkezik meg a Hullámfürdőbe.

Az esetleg tapasztalt kellemetlenségért elnézésüket kérjük, megértésüket köszönjük!

Reagálás a pécsi önkormányzat részéről:

A Hullámfürdő medenceporszívójának meghibásodása miatt a sportmedencében algaképződés indult meg, ami miatt a medence alján zöld elszíneződés tapasztalható. Ez a vízminőséget nem befolyásolja, annak hatósági ellenőrzése folyamatos.

A meghibásodott medenceporszívót javításra küldtük, azonban néhány nap után kiderült, a berendezés nem javítható. Ezért egy új medenceporszívót rendeltünk, ami szerdán érkezik meg a Hullámfürdőbe. Az új eszközzel haladéktalanul megkezdjük a medence tisztítását, így napokon belül újra a megszokott vízfelület fogadja a látogatókat.

Az akvapark ügyében május közepén tartottunk sajtótájékoztatót, az ott elhangzottak alapján jelenleg a tervpályázat kiírását készítjük elő.

A Pécs Aktuál kérdései ezek voltak:

  1. Vajon tájékoztatták Pécs polgármesterét, Péterffy Attilát a Hullámfürdőben kialakult helyzetről?
  2. Miért hagyták, hogy két hónap alatt ilyen mértékű algásodás lépjen fel?
  3. Ha be kellett volna zárni a pécsi Hullámfürdőt, akkor hol máshol tudnak úszni az olimpikonjaink?
  4. Hogy áll most a pécsi akvapark ügye?

EZ IS ÉRDEKELHET: