Kiss Virágék öröme érthető: folytatódik a kaland a nemzetközi porondon (Fotó: NKA Universitas PEAC)
Címlap Sport Zengett a „Ha...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyon izgalmas, kőkemény csatát nyert meg az NKA Universitas PEAC nőikosárlabda-csapata az Európa Kupában: a Pöstyén elleni hazai siker azt jelenti, hogy a pécsi lányok ott vannak a legjobb tizenhat között!

Az idegenben elért 68-62-es siker azt sejtette, hogy Kiss Virágék hazai pályán, szurkolóik támogatásával különösebb probléma nélkül legyőzik majd a pöstyénieket, és szépen bemasíroznak az Európa Kupa legjobb tizenhat csapata közé. Utóbbi végül megvalósult, az NKA Universitas PEAC ott van a legjobbak közé, de ez a meccs minden volt, csak nem sima.

Bár a pécsi szurkolók minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy a lányok rögtön a mérkőzés elején elkapják a fonalat, ez inkább a vendégeknek sikerült. A pöstyéniek elhitték, hogy a hazai vereség ellenére is lehet keresnivalójuk, kihasználták, hogy Jovan Gorec együttese sok hibával játszik, és három ponttal be is húzták az első negyedet. A nagyszünetre fordítottak Wentzel Nóráék (34-32), sőt, miután a harmadik felvonásban is jobbak voltak, a záró játékrész előtt, 49-42-nél úgy tűnt, minden rendben. A vendégek azonban nagyon rágós falatnak bizonyultak, az utolsó negyedben feljöttek mínusz két pontra (55-53), de egyenlíteniük egyszer sem sikerült. A hajrá már a pécsi lányok szájíze szerint alakult, akik végül 63-57-re nyertek, és kettős győzelemmel jutottak tovább, nagy örömet szerezve a szurkolóknak: zúgott is a „Hajrá, Pécs!”, mint a régi szép időkben!

A párharcot az NKA Universitas PEAC nyerte meg kettős győzelemmel, 131-119-es kosárkülönbséggel, így bekerült az Európa Kupa legjobb tizenhat csapata közé.

Szép volt, lányok!

NKA Universitas PEAC–Piestanské Cajky (szlovák) 63-57 (13-16, 21-16, 15-10, 14-15)

Nőikosárlabda Európa Kupa, a legjobb 16 közé jutásért, visszavágó. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, 800 néző. NKA Universitas PEAC: Katanic 16/3, Wentzel 9/3, Calhoun 20/12, Burdick 4, Kiss V. 14. Csere: Simon Zs., Sanchez, Szücs R., Laczkó. Vezetőedző: Goran Jovec.

A hangulat most is remek volt a csarnokban, a szurkolóknak is nagy szerepük volt abban, hogy győztek a pécsi lányok (Fotó: NKA Universitas PEAC)