Címlap Szórakozás Jön a hideg, ...

Jön a hideg, az eső, az ősz – Állítják az óriáskereket Pécsen!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsett lassan kimondható: hagyománya van annak, hogy a jó idő, meleg, nyár után az őszre, esetleg a tél elejére időzítik az óriáskerék felállítását, Pécs egyik legalacsonyabb pontján, a Tettye és a Mecsek tövében.

Olvasónk jelzése szerint ez idén sincs másként: nekikezdtek a munkálatoknak a Lánc utcai rendelő előtt.

Pont mire jön az eső, talán állni is fog.

Az Időkép szerint szombaton sok lesz felettünk a fátyolfelhő, így szűrt napsütésre van kilátás. Számottevő csapadék nem várható, de hajnalban köd- és párafoltok képződhetnek. A nyugatias szél többfelé élénk, az ország északi felén erős lesz. Napközben 20-26 fokot mérhetünk.

Vasárnap erős, viharos széllel érkezhet az újabb hidegfront.

A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett helyenként kisebb eső, futó zápor alakulhat ki.

A csúcshőmérséklet 17 és 28 fok között alakulhat, az északi-északkeleti határ mentén lehet a leghűvösebb. Hétfőn napos, fátyolfelhős idő körvonalazódik csapadék nélkül. A délnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Napközben 12-21 fok valószínű, míg a hajnal talajmenti fagyokat hozhat.

Péterffy Attila szerint „csodálatos kilátás nyílik majd a városra”, és hétvégén már fel is lehet ülni rá

2020-ban október 21-én délután indult el az óriáskerék, akkor a városvezetés azt közölte: emiatt sokkal több turistát várnak.