Jövő szerdán elindul a kék-fehér színekben pompázó óriáskerék!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jövő szerdán, azaz október 21-én 13:00-kor elindul a pécsi óriáskerék a Lánc utcánál! Az 50 méteres magasságú óriáskerékről májusig lehet bámészkodni.

Korábban a Pécs Aktuál nézőinek élőben válaszolt a szerkezet egyik tulajdonosa, Horváth Mihályné, aki elmondta, hogy a kereket a párja álmodta meg, szlovák mérnök tervezte. Ez volt az első “hazai” gyártású kerék. Egy ajkai cég dolgozott rajta 8-10 hónapot, és 2018-ban készült el. Nyáron Siófokon állt, de volt már Győrben is.

Fotó: Kiefer Béla

Kék-fehér világítása lesz és október 21-én, délután 13:00-kor próbálhatják ki először Pécsett. Körbe lesz kerítve a kerék, a bejárat a déli oldalról lesz.

Sajnos azonban se a Zsolnay Kulturális Negyedet, se a Székesegyházat, se a Dzsámit nem lehet igazán jól látni; se a belvárost. Amit viszont igen: “Corsó-gödör” a Búza téren, klassz és forgalmas kereszteződés; “senki földje” délre és a Hőerőmű, illetve a Zsolnay kéményei. Este azért reméljük szép látvány lesz a fények miatt, de igazság szerint a Lánc utcai rendelőnél találhattak volna jobb helyszínt is a keréknek.

Kiemelt kép: Kiefer Béla

Hirdetés
Előző sztori

Népszavazás lesz Pécsen is – jelentette be Karácsony Gergely

Következő sztori

Továbbra is kötelező a maszk viselése a pécsi buszokon

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1